ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο κρυπτονόμισμα: Τι είναι το THETA

07:46 - 25 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Νέο κρυπτονόμισμα: Τι είναι το THETA
Αν είσαι κάποιος που παρακολουθεί τα κρυπτονομίσματα, θα έχεις παρατηρήσει ένα νέο όνομα στην κορυφή της λίστας των νομισμάτων, το ΤΗΕΤΑ. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ βασισμένο σε blockchain που στοχεύει να βελτιώσει το live streaming, που αναπτύσσεται με μεγάλο ρυθμό και εκτιμώμενη αξία $70 δισεκατομμυρίων μέχρι το τέλος του 2021.

Το theta είναι μία αποκεντρωμένη πλατφόρμα που εστιάζει στην παράδοση video σε μία βάση μεταξύ ομότιμων (peer-to-peer), βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία για όλους τους χρήστες στον κόσμο. 

Η ενέργεια που χρειάζεται για την ζωντανή μετάδοση χρησιμοποιείται από όλους τους υπολογιστές που είναι μέλη της κοινότητας, αξιοποιώντας την ενέργεια του blockchain και κάνοντας όλη την εμπειρία παράδοσης περιεχομένου πιο γρήγορη. Το ΤΗΕΤΑ, κάνει όλη τη διαδικασία πιο προσιτή ώστε όλος ο κόσμος παγκοσμίως να μπορεί να απολαμβάνει το περιεχόμενο βίντεο που του αρέσει.

Το δίκτυο blockchain χρησιμοποιεί peer-to-peer (P2P) πρωτόκολλο για να βοηθήσει τους χρήστες που μοιράζουν περιεχόμενο (ή στην γενικότερη διανομή) να πληρώνονται για αυτό με πληρωμές σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες του ΤΗΕΤΑ μπορούν να εφαρμόσουν την πλατφόρμα με τον ίδιο τρόπο με το Ethereum, το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να χτίσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές. Αυτό συμβαίνει γιατί το ΤΗΕΤΑ είναι ένα πρόγραμμα με λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Υπάρχουν συνολικά ένα δισεκατομμύριο ΤΗΕΤΑ, και όλα τα νομίσματα βρίσκονται τώρα σε κυκλοφορία. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του ΤΗΕΤΑ τον Ιούλιο ήταν $4.4 δισεκατομμύρια, το οποίο τοποθετεί το ΤΗΕΤΑ στην 22η θέση της λίστας των κρυπτονομισμάτων με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση. Η χαμηλότερη τιμή που έχει φτάσει ποτέ ήταν τον Μάρτιο του 2020 όπου ήταν $0.03977 ενώ η υψηλότερη ήταν τον Απρίλιο του 2021 όπου ήταν $15.90.

Το ΤΗΕΤΑ ανταλλάσσεται με πολλά άλλα νομίσματα όπως το BTC, LTC και άλλα. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζουν το νόμισμα, στις οποίες μπορείς να βρεις πολλά κρυπτο-ζευγάρια που συμπεριλαμβάνουν το Theta. Για παράδειγμα, αν κάνεις μία μετατροπή από LTC σε ΤΗΕΤΑ, μπορείς να δεις το Godex, η οποία είναι μία φιλική-προς-αρχάριους πλατφόρμα που επιτρέπει ανώνυμες συναλλαγές και δεν έχει μέγιστο όριο στις ανταλλαγές. Υποστηρίζει πάνω από 200 άλλα κρυπτονομίσματα και πολλά άλλα ζεύγη.

Συνοψίζοντας, το THETA είναι ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ με το οποίο ασχολούνται ήδη πολλοί άνθρωποι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα είναι μία καλή επένδυση μακροπρόθεσμα, αλλά τελευταία τα πηγαίνει αρκετά καλά. Εξάλλου, όποτε ένα κρυπτονόμισμα υποστηρίζεται από ένα νόμιμο πρότζεκτ το οποίο στοχεύει να αναβαθμίσει τον κόσμο γύρω μας (διανομή περιεχομένου βίντεο στην περίπτωση του THETA), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσελκύσει πολλούς επενδυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.