ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώην CEO Citigroup: Όλες οι μεγάλες τράπεζες θα υιοθετήσουν κρυπτονομίσματα

09:07 - 09 Νοε 2021 | Νομίσματα
Πρώην CEO Citigroup: Όλες οι μεγάλες τράπεζες θα υιοθετήσουν κρυπτονομίσματα
Όλες οι μεγάλες τράπεζες θα σκεφτούν σοβαρά να μπουν στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τον πρώην CEO της τράπεζας Citigroup.

Ο Vikram Pandit είπε, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι σε “ένα με τρία χρόνια όλες οι μεγάλες τράπεζες και οι χρηματιστηριακοί όμιλοι θα σκέφτονται ενεργά ότι θα πρέπει να ανταλλάσσουν και να πουλάνε κρύπτο-αγαθά”.

Τα σχόλια του πρώην CEO της Citigroup, είναι το τελευταίο σημάδι ότι ο παραδοσιακός τραπεζικός τομέας έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κρυπτονομίσματα, τα οποία έχουν εκτοξευθεί το 2021. Ο Pandit ήταν CEO της Citigroup από το 2007 μέχρι το 2012 και από τότε έχει συν-ιδρύσει την επενδυτική εταιρεία The Oregon Group, η οποία επικεντρώνεται στην τεχνολογία.

Τον τελευταίο χρόνο, διάφοροι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί έχουν αρχίσει να ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα, όπως η BlackRock, η Mastercard και η BNY Mellon.

Μία πρόσφατη ανάλυση έδειξε ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street προσλαμβάνουν με μανία ειδικούς στα κρυπτονομίσματα, το οποίο είναι ένα σημάδι ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη υιοθέτηση των ψηφιακών αγαθών από τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Η Goldman Sachs προσέλαβε 82 ειδικούς στα κρυπτονομίσματα, η Wells Fargo 74, η Fidelity 68 και η JP Morgan 63.

Η τεράστια άνθιση των κρυπτονομισμάτων τον τελευταίο χρόνο έχει προσελκύσει τις τράπεζες. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί από $450 δισεκατομμύρια στην αρχή του έτους, στα $2.8 τρισεκατομμύρια.

Η Bloomberg ανέφερε, επίσης, ότι ο Pandit είπε καλά λόγια για τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDCs), τα οποία είναι μία ψηφιακή εκδοχή των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων, τα οποία θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να διατηρούν και να κάνουν πληρωμές σε χρήματα από την κεντρική τράπεζα. Πρόσθεσε, ο Pandit, ότι τα CBDCs θα κάνουν τις μεταφορές χρημάτων στον κόσμο πιο εύκολες και φθηνές.

Ο πρώην CEO του Citigroup, έχει επενδύσει σε κρύπτο-εταιρείες όπως η Coinbase.

Ωστόσο, δεν αρέσει ο τομέας των κρυπτονομισμάτων σε όλους τους διευθυντές στον τραπεζικό τομέα. Ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, είναι αρκετά επιφυλακτικός σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και έχει δηλώσει ότι πιστεύει ότι το bitcoin είναι «άχρηστο». Ο Dimon έχει πει, όμως, ότι η JP Morgan θέλει να δώσει στους πελάτες “όσο μεγαλύτερη καθαρή πρόσβαση γίνεται” στα κρυπτονομίσματα καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.