ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Robinhood: Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την πλατφόρμα trading κρυπτονομισμάτων

08:49 - 11 Νοε 2021 | Νομίσματα
Robinhood: Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την πλατφόρμα trading κρυπτονομισμάτων
Για να επενδύσεις σε ένα κρυπτονόμισμα, πρέπει πρώτα να ανοίξεις λογαριασμό σε μία από τις πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων. Η Robinhood είναι μία από αυτές. Αυτή η πλατφόρμα είναι γνωστή ως η εφαρμογή για ανταλλαγές (trading) μετοχών η οποία δημιούργησε την ιδέα του trading χωρίς προμήθειες. Αργότερα, όταν εκτοξεύθηκαν τα κρυπτονομίσματα, προσέφερε τις υπηρεσίες της και στους επενδυτές κρυπτονομισμάτων. Η Robinhood προτιμάται από αρχάριους επειδή είναι αρκετά εύκολη στην χρήση της.

Ποιοι άλλοι παράγοντες καθορίζουν την αξία της Robinhood; Υπάρχει κανένα μειονέκτημα της;

Πλεονεκτήματα

Σε αντίθεση με πολλές αντίστοιχες πλατφόρμες, η Robinhood προσφέρει trading χωρίς προμήθειες, το οποίο σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν χρειάζεται να πληρώσουν κάποιο ποσό στην πλατφόρμα όταν κάνουν συναλλαγές. Για παράδειγμα, κάποιες πλατφόρμες χρεώνουν 1.5% προμήθεια στις συναλλαγές, το οποίο σημαίνει ότι εάν θες να αγοράσεις κρυπτονομίσματα αξίας $1000, θα πρέπει να πληρώσεις $15 για προμήθεια. Ωστόσο, η Robinhood έχει μία χρέωση αγορών μεταβλητής ροής.

  1. Σχετικά με την ασφάλεια έχει μία διαδικασία επαλήθευσης δύο σταδίων. Η Robinhood προσφέρει υπηρεσίες «ψυχρής αποθήκευσης» το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να διατηρήσεις τα κρυπτονομίσματά σου εκτός του δικτύου. Παρέχει, επίσης, ασφάλιση απέναντι στις παραβιάσεις που γίνονται στην πλατφόρμα.
  1. H Robinhood είναι μία απλή πλατφόρμα που μπορούν να καταλάβουν με ευκολία οι χρήστες.
  1. Η εφαρμογή υποστηρίζει αγορές κρυπτονομισμάτων, μετοχών, διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) και options. Άρα είναι μία εφαρμογή με πολλά πλεονεκτήματα.

Μειονεκτήματα

  1. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Robinhood για το trading κρυπτονομισμάτων είναι ότι μπορείς μόνο να αγοράσεις, να διατηρήσεις και να πουλήσεις κρυπτονομίσματα. Δεν μπορείς να στείλεις τα κρυπτονομίσματά σου και κάποιο άλλο «πορτοφόλι» κρυπτονομισμάτων. Δεν μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις τα κρυπτονομίσματά σου για «πραγματικές» αγορές ή να σου στείλουν άλλοι κρυπτονομίσματα.
  2. Η Robinhood υποστηρίζει το trading με περιορισμένο αριθμό κρυπτονομισμάτων. Αυτή την στιγμή υποστηρίζει επτά κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ethereum και Dogecoin. Αν θες να επεκτείνεις το χαρτοφυλάκιό σου, τότε έχεις μόνο επτά επιλογές.
  3. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.