ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα τάση στα κρυπτονομίσματα: Ποια πραγματικά αγαθά νομισματοποιούνται

09:36 - 29 Δεκ 2021 | Νομίσματα
Νέα τάση στα κρυπτονομίσματα: Ποια πραγματικά αγαθά νομισματοποιούνται
Η νομισματοποίηση των πραγματικών αγαθών εκτός την τέχνης είναι σε αρχικά στάδια και έχει αρχίσει να γίνεται στα ακίνητα.

Τον Μάρτιο του 2019, η εταιρεία BrickBlock που έχει ως βάση το Βερολίνο νομισματοποίησε ένα ακίνητο αξίας €2 εκατομμυρίων στη δυτική Γερμανία. Αυτή θεωρείται ότι είναι η πρώτη τέτοια συναλλαγή στην Ευρώπη όπου μετοχές ακινήτων καταχωρήθηκαν ως ψηφιακά νομίσματα στο blockchain.

Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο υπολόγισε ότι 41 εταιρείες σε 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανία και της Ελβετίας, δοκιμάζουν την νομισματοποίηση των ακινήτων. Ωστόσο, σύμφωνα με την μελέτη, αυτή η αγορά “βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια”.

Ωστόσο, η μελέτη υπογράμμιζε ότι αυτό είναι μία εκτίμηση καθώς δεν υπάρχει διαφάνεια στην αγορά. Πρότεινε, επίσης, ότι η νομισματοποίηση και η σμίκρυνση μεγάλων κτιρίων σε μικρά ανταλλάξιμα κομμάτια τα κάνει πιο προσβάσιμα στους επενδυτές. Υποστηρίζεται ότι η νομισματοποίηση επιτρέπει στους εμπορικούς επενδυτές να πάρουν μέρος σε μία αύξηση των τιμών των ακινήτων ακόμα και με $1, χωρίς να τους ανήκει κάποιο ακίνητο.

Στις ΗΠΑ, μία εταιρεία που λέγεται RealT, προσφέρει στους επενδυτές την ευκαιρία να επενδύσουν στην αγορά ακινήτων της χώρας μέσω τμηματικής νομισματικής ιδιοκτησίας, χρησιμοποιώντας blockchain. Η ιδιοκτησία ακινήτων σε πόλεις όπως το Ντιτρόιτ καταγράφεται από ψηφιακά νομίσματα στο blockchain του Ethereum.

Έχουν εκδοθεί νομίσματα με βάση και άλλα πραγματικά αγαθά, όπως ακριβές συλλογές ουίσκι και τζιν.

Ο χρυσός είναι άλλο ένα αγαθό που νομισματοποιείται. Το Paxos, μία εταιρεία υποδομών blockchain για ψηφιακά αγαθά, έχει εκδώσει το PAX Gold, ένα ψηφιακό αγαθό όπου ένα νόμισμα αντιπροσωπεύει 1.56 γραμμάρια χρυσού και αποθηκεύεται από το Paxos σε ασφαλή θησαυροφυλάκια στο Λονδίνο.

Οι επενδυτές του PAX Gold, το οποίο δημιουργήθηκε με βάση το blockchain του Ethereum, είναι κάτοχοι του χρυσού, χωρίς να χρειάζεται να χρειάζεται να έχουν το άγχος του να αποθηκεύουν με ασφάλεια το μέταλλο. Το Paxos λέει στην ιστοσελίδα του ότι οι κάτοχοι του PAX Gold μπορούν να δουν στην ιστοσελίδα του τον σειριακό αριθμό και την καθαρότητα της κάθε ράβδου όπου έχουν κατανεμηθεί τα νομίσματά τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.