ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Xάκερ ανέκτησε κρυπτο-πορτοφόλι αξίας $2εκατ.-Ο ιδιοκτήτης είχε χάσει το password

20:03 - 26 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Xάκερ ανέκτησε κρυπτο-πορτοφόλι αξίας $2εκατ.-Ο ιδιοκτήτης είχε χάσει το password
Ένας μισθωμένος χάκερ βοήθησε τον Dan Reich να ανακτήσει κρυπτονομίσματα αξίας εκατομμυρίων από ένα ψηφιακό πορτοφόλι για το οποίο είχε χάσει τον κωδικό πρόσβασης πριν χρόνια.

Η ιστορία έχει ως εξής:Ο Reich κι ένας φίλος του χρησιμοποίησαν bitcoin αξίας 50.000 δολαρίων για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα Theta tokens, αξίας 21 σεντ το καθένα, και αργότερα τα αποθήκευσαν σε ένα Πορτοφόλι που ονομάζεται Trezor.

Έπειτα από καιρό, ο Ράιχ ήθελε να εξαργυρώσει καθώς τα theta έχασαν το ένα τέταρτο της αξίας τους, αλλά τόσο αυτός, όσο και ο φίλος ξέχασαν τον κωδικό τους.

Έκαναν 12 εικασίες και μετά τα παράτησαν, καθώς στις 16 το πορτοφόλι θα έσβηνε αυτόματα όλα τα δεδομένα του.

Το κρυπτονόμισμα στο οποίο είχαν επενδύσει, όμως,. το 2020 άρχισε να αυξάνεται και σύμφωνα με το Verge έφτασε να έχει αξία εκατομμυρίων.

Και όπως είναι φυσικό, άρχισε να ψάχνει για χάκερ.

Τον Φεβρουάριο του 2021, όταν το πορτοφόλι είχε αξία 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακάλυψε τον Joe Grand, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό και χάκερ υλικού, γνωστό ως Kingpin, ο οποίος συμβουλεύει τις εταιρείες για το πώς να προστατεύουν τα προϊόντα τους.

Η υπόθεση δεν ήταν τόσο απλή και ο χάκερ χρειάστηκε να κάνει πολλές προσπάθειες μέχρι τον Μάιο, όταν και κατάφερε να ξεκλειδώσει το πορτοφόλι.

Το αντάλλαγμα που πήρε ο χάκερ δεν έχει γίνει γνωστό, πάντως ο Ράιχ ήταν κατενθουσιασμένος.

Αν σας φαίνεται αυτή η ιστορία απίθανη, θα πρέπει να ξέρετε πως υπολογίζεται ότι ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων έχουν χάσει σχεδόν 4 εκατομμύρια bitcoin επειδή έχασαν την πρόσβασή τους στα ψηφιακά τους πορτοφόλια.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:34 - 26 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.