ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Τετραπλάσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιρκούτσκ λόγω εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

08:59 - 04 Φεβ 2022 | Νομίσματα
Ρωσία: Τετραπλάσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιρκούτσκ λόγω εξόρυξης κρυπτονομισμάτων
Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Ιρκούτσκ της Ρωσίας τετραπλασιάστηκε το 2021 λόγω της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, την ώρα που η κυβέρνηση εξετάζει νέο σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Η αυξημένη δραστηριότητα οδήγησε σε διακοπές ρεύματος, με τους Ρώσους miners να ισχυρίζονται ότι αυτό οφείλεται στην παράνομη εξόρυξη.

Το άλμα του Bitcoin πέρυσι σε συνδυασμό με την καταστολή της εξόρυξης κρυπονομισμάτων στην Κίνα, έκανε τους miners να συρρέουν στο Ιρκούτσκ, δήλωσε στο Tass ο Εβγκένι Βετσκάνοφ, διευθυντής της εταιρείας Irkutsk Electric Grid Company.

Το πρώτο εξάμηνο του Ιανουαρίου, επτά Boeing 737 φορτωμένα με εξοπλισμό εξόρυξης από την Κίνα έφτασαν στο Ιρκούτσκ, σημειώνει ο Όλεγκ Πρίτσκο, διευθύνων σύμβουλος της Baikal Energy Company.

Το Ιρκούτσκ είναι «πιθανώς η μεγαλύτερη περιοχή με παράνομη εξόρυξη. Ορισμένοι (miners) χρησιμοποιούν οικιακά τιμολόγια, κοντά στο 0,01 δολάριο, επομένως η κυβέρνηση τους κυνηγάει», εξηγεί στο CoinDesk ο Ντένις Ρουσίνοβιτς, συνιδρυτής της CMG Cryptocurrency Mining Group και της Maverick Group. Από τον Νοέμβριο βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα

Οι επιχειρήσεις κέντρων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων για εξόρυξη, οφείλουν να πληρώνουν περίπου το τριπλάσιο της οικιακής τιμής για την ηλεκτρική ενέργεια, σημειώνει ο συνιδρυτής της BitCluster, Σεργκέι Αρστόφ στο CoinDesk. «Αν ασχολείσαι με τη βιομηχανία, θα πρέπει να πληρώσεις ανάλογα την ηλεκτρική ενέργεια», τόνισε.

Οι κάτοικοι εγκαθιστούν ακόμη και εξορυκτικές εγκαταστάσεις σε ρείθρα σκύλων, είπε στον Tass ο Αντρέι Ζμπάνοφ, επικεφαλής του τμήματος ποινικών ερευνών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αντιπαράθεση για το ρυθμιστικό πλαίσιο

Ενώ το Ιρκούτσκ παρακολουθεί την παράνομη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, οι υπηρεσίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο συζητούν το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα.

Τον περασμένο μήνα, η ρωσική κεντρική τράπεζα πρότεινε την απαγόρευση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, κάτι στο οποίο το Υπουργείο Οικονομικών αντιτάχθηκε πέντε ημέρες αργότερα. Ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν κάλεσε για συναίνεση, δείχνοντας έτσι την υποστήριξή του στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.