ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To...λάθος του facebook, που στήριξε το diem αντί του bitcoin

19:30 - 07 Φεβ 2022 | Νομίσματα
To...λάθος του facebook, που στήριξε το diem αντί του bitcoin
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά από κάποιο καιρό, ο διευθύνων σύμβουλος της Square, Jack Dorsey, είπε ότι η Facebook θα έπρεπε να είχε περάσει περισσότερο χρόνο εστιάζοντας στο να κάνει το bitcoin πιο προσβάσιμο στους χρήστες, αντί να εστιάζει στο δικό της πρότζεκτ για τη δημιουργία ενός stablecoin.

Η Facebook, η οποία λέγεται πλέον Meta, παράτησε το πρότζεκτ της για την δημιουργία του stablecoin ‘Diem’ και είναι τώρα στην διαδικασία να το πουλήσει. Το πρότζεκτ είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2019 με το όνομα ‘libra’ αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ούτε μετά από την μετονομασία του, λόγω ρυθμιστικών θεμάτων.

“Με όλη αυτή η κατάσταση με το libra και μετά με το Diem, νομίζω υπάρχουν πολλά μαθήματα. Ελπίζω να έμαθαν πολλά, αλλά πιστεύω ότι ήταν χαμένη προσπάθεια και χρόνος” είπε ο Dorsey σε ένα συνέδριο.

Ο Dorsey τόνισε πως νιώθει ότι ο χρόνος που αφιερώθηκε για το πρότζεκτ diem θα ήταν καλύτερο να είχε χρησιμοποιηθεί δουλεύοντας στο bitcoin και βελτιώνοντας την πρόσβασή του.

“Αυτά τα δύο ή τρία χρόνια ή όσο πήρε, θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για να γίνει το bitcoin πιο προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο” είπε.

“Έχουμε αυτό το ανοιχτό δίκτυο τώρα. Και είναι αξιοποιήσιμο. Δεν είναι προσβάσιμο σε όλους, αλλά είναι λειτουργικό. Όσο πιο εύκολο, γρήγορο και προσβάσιμο το κάνουμε, θα ξεπεράσει τα πάντα. Ακόμα και όλα αυτά που ήθελε η Facebook να κάνει με το libra” σημείωσε ο Dorsey.

Μετά την ανακοίνωσή του τον Νοέμβριο ότι θα φύγει από το Twitter, ο Dorsey έχει ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με τον κρύπτο-κόσμο, μετονομάζοντας την εταιρεία του από “Square” σε “Block”. H Block είναι μία εταιρεία πληρωμών η οποία διευκολύνει τις αγορές bitcoin μέσω του CashApp στο Block.

H Block υπογράφει συνεχώς συνεργασίες με διάσημους και αθλητές για να προωθήσουν το bitcoin. Ως μέρος αυτής της προώθησης, οι Aaron Rodgers και Odel Beckham Jr. έχουν επιλέξει να παίρνουν μέρος του μισθού τους σε bitcoin.

Εκτός από την δουλειά του με την Block και το Twitter, ο Dorsey έχει ιδρύσει μία εταιρεία νομικής υποστήριξης του bitcoin μαζί με άλλους υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.