ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακτήθηκαν bitcoin $3,6 δισ. που είχαν κλαπεί μέσω Bitfinex

21:42 - 08 Φεβ 2022 | Νομίσματα
Ανακτήθηκαν bitcoin $3,6 δισ. που είχαν κλαπεί μέσω Bitfinex
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Τρίτη (8/2) ότι κατέσχεσε περισσότερα από 3,6 δισ. δολάρια σε κλεμμένα κρυπτονομίσματα, που συνδέονται με το χακάρισμα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, Bitfinex, το 2016. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αρχές συνέλαβαν ένα ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να «ξεπλύνουν» ορισμένα από τα κλοπιμαία.

Σύμφωνα με το CNBC, η εν λόγω επιχείρηση σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη οικονομική κατάσχεση της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι είπαν ότι συνέλαβαν τον Ilya Lichtenstein, 34 ετών, και τη σύζυγό του, Heather Morgan, 31 ετών. Το ζευγάρι έχει προγραμματίσει να κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις στο ομοσπονδιακό δικαστήριο αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι αρχές τους κατηγορούν ότι προσπάθησαν να «ξεπλύνουν» έσοδα 119.754 bitcoin που κλάπηκαν από την πλατφόρμα της Bitfinex, αφού ένας χάκερ παραβίασε τα συστήματα της Bitfinex και ξεκίνησε περισσότερες από 2.000 μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο χάκερ έστειλε τα κλεμμένα bitcoin στο ψηφιακό πορτοφόλι του Lichtenstein.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι κατάφεραν να κατασχέσουν περισσότερα από 94.000 bitcoin, τα οποία είχαν αξία περίπου 3,6 δισ. δολάρια τη στιγμή της κατάσχεσης. Το συνολικό ποσό των κλεμμένων bitcoin αποτιμάται επί του παρόντος σε περίπου 4,5 δισ. δολάρια.

Το ζευγάρι κατηγορείται για συνωμοσία και «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος, που επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών, καθώς και συνωμοσία για εξαπάτηση των ΗΠΑ, που επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:44 - 08 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.