ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι τροφοδότησε το...ράλι του Shiba Inu και άλλων meme κρυπτονομισμάτων

09:42 - 09 Φεβ 2022 | Νομίσματα
Τι τροφοδότησε το...ράλι του Shiba Inu και άλλων meme κρυπτονομισμάτων
Το εμπνευσμένο από το dogecoin κρυπτονόμισμα, Shiba Inu, έφτασε την πιο υψηλή τιμή του για το 2022 το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο ενός ράλι που υπάρχει στα meme κρυπτονομίσματα.

Το νόμισμα αυξήθηκε κατά 51.12% σε 24 ώρες και είναι πλέον στα $0.00003492. Το Shiba Inu δημιουργήθηκε το 2020  ως μία αντιγραφή του Dogecoin, το οποίο ήταν το αρχικό meme κρυπτονόμισμα. Το shiba inu ήταν ένα από τα «αστέρια» στα κρυπτονομίσματα για το 2021, καθώς η τιμή του αυξήθηκε κατά 80,000 φορές.

Άλλα meme κρυπτονομίσματα όπως το dogecoin και το floki inu αυξήθηκαν επίσης, αντιδρώντας στην πρόσφατη πτώση που αντιμετώπιζαν.

Τα ψηφιακά αγαθά συμπεριλαμβανομένων του bitcoin και του Ethereum, αντιμετώπισαν ένα τεράστιο sell off τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονταν με την προοπτική του επιθετικού νομισματικού στενέματος από την Fed. Αυτό οδήγησε τους επενδυτές να πουλήσουν τα ριψοκίνδυνα αγαθά από τα χαρτοφυλάκιά τους. Έχουν ανοίξει μάλιστα και συζητήσεις για ένα «κρύπτο-χειμώνα», μία περίοδος η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλές τιμές για αρκετό καιρό.

Ωστόσο, το Shiba Inu φαίνεται να ανακάμπτει, κάτι το οποίο έχει πυροδοτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Μέσα στο σαββατοκύριακο, η κοινότητα πίσω από το νόμισμα αποκάλυψε ότι θα συνεργαστεί με το Welly’s, μία μικρή αλυσίδα fast-food στην Ιταλία. Το Welly’s θα δέχεται το νόμισμα, θα κυκλοφορήσει NFTs και θα δημιουργήσει μία νέα ταυτότητα στα μαγαζιά του, η οποία θα εκφράζει την νέα κοινοπραξία.

Ο ηγέτης της κοινότητας, Shytoshi Kusama, έδειξε ένα μικρό μέρος του πρότζεκτ του shiba inu για τον meta-κόσμο, δημοσιεύοντας στο Twitter μία φωτογραφία από το «shibverse» τον Ιανουάριο. 

“Το Shiba Inu έχει συλλέξει ακόλουθους που το λατρεύουν τους τελευταίους μήνες, κάτι το οποίο έχει οδηγήσει στις αυξήσεις στην τιμή του” είπε o Vladimir Kardapoltsev, ο CEO του PointPay, ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος που βασίζεται σε blockchain. “Σύμφωνα με τις διευθύνσεις των χαρτοφυλακίων του Etherscan, η ενθουσιώδης ομάδα «SHIBArmy» έχει καταφέρει να φτάσει τους 1 εκατομμύρια κατόχους, και τα tweet του Έλον Μάσκ έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρότζεκτ”.

Το κρυπτονόμισμα, το οποίο βασίζεται στο Ethereum, από τότε που δημιουργήθηκε παραμένει ένα δημοφιλές νόμισμα στα χαρτοφυλάκια Ethereum.

“Όταν υπάρχει μία αγορά-ταύρος ή αλλιώς μία θετική τάση στην αγορά, είναι λογικό να θεωρούμε ότι ένα υποθετικό νόμισμα όπως το Shiba Inu, μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορες επιστροφές. Ωστόσο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι καλές εποχές μπορεί να τελειώσουν και ότι αυτοί που έχουν ένα χαρτοφυλάκιο γεμάτο με υποθετικά αγαθά μπορεί να καταλήξουν να χάνουν τα περισσότερα από αυτά” είπε ο Daniel Polotsky, ο ιδρυτής του CoinFlip, ενός δικτύου ATM bitcoin.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.