ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: 5 συμβουλές... διαχείρισης, όταν οι τιμές πέφτουν Κύριο

08:56 - 10 Φεβ 2022 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: 5 συμβουλές... διαχείρισης, όταν οι τιμές πέφτουν
Από όταν δημιουργήθηκαν το 2009, το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα έχουν περάσει κύκλους ανάπτυξης και πτώσης. Ενώ ισχύει ότι μετά από κάθε μεγάλη πτώση στην αγορά ακολουθεί ανάρρωση και σημαντική ανάπτυξη, οι περίοδοι πτώσεων μπορεί να είναι αγχωτικές και δύσκολες για να τις διαχειριστεί ακόμη και ένας έμπειρος επενδυτής.

Ακολουθούν πέντε στρατηγικές που θα σε βοηθήσουν όταν πέφτει η αγορά να κρατήσεις την αξία στο χαρτοφυλάκιό σου, να αποφύγεις τις συναισθηματικές επενδύσεις και να... μη χάσεις τον ύπνο σου.

  1. Μην πέσεις θύμα των FOMO και FUD

Είναι σημαντικό να ξέρεις τα τελευταία νέα, αλλά κάποιες φορές οι πολλές πληροφορίες μπορεί να κάνουν κακό. Αυτό είναι πιο σημαντικό όταν οι αγορές πέφτουν γιατί μπορεί να ακούσεις τα ένστικτά σου και να κάνεις επενδύσεις την λάθος στιγμή.

Ο φόβος ότι θα χάσεις την ευκαιρία (FOMO) και ο φόβος, η αβεβαιότητα και η αμφιβολία (FUD) μπορεί να έχουν μεγάλη επίδραση στις επενδυτικές επιλογές σου.

Το FUD είναι μία αρνητική αίσθηση για την αγορά η οποία έχει προκληθεί από φήμες και άσχημα άρθρα, που επηρεάζουν αρνητικά τις τιμές των κρυπτονομισμάτων καθώς οι επενδυτές πουλάνε τα κρυπτονομίσματά τους γιατί περιμένουν επιπλέον πτώση στις τιμές. Το FOMO είναι το αντίθετο καθώς οι επενδυτές επηρεάζονται από θετικά νέα και αύξηση της τιμής κάποιου νομίσματος, αγνοώντας κάποια άσχημα σημάδια.

Πρέπει να θυμάσαι ότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον και πρέπει να κάνεις την δικιά σου έρευνα για να καταλήξεις στην καλύτερη απόφαση για εσένα. Πολλές φορές, διασημότητες δημιουργούν FOMO και FUD για να χειραγωγήσουν τις αγορές.

  1. Θέσε ξεκάθαρους στόχους, διαφοροποιήσου και επένδυσε μόνο όσα θες
  • Όσο αισιόδοξος και να είσαι για ένα αγαθό, ποτέ δεν πρέπει να επενδύεις περισσότερα από αυτά που έχεις την άνεση να χάσεις.
  • Οι περισσότεροι επενδυτές επενδύουν σε διάφορα κρυπτονομίσματα για να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους.
  • Οι αγορές των κρυπτονομισμάτων δεν κοιμούνται. Επειδή είναι γνωστό ότι είναι ασταθείς, οι επενδυτές πρέπει να έχουν ορίσει εκ των προτέρων τις στρατηγικές τους.
  • Ακόμα κι αν έχεις πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, πρέπει να είσαι έτοιμος ότι κάποιες περιπτώσεις, όπως ένα χακ, μπορεί να προκαλέσουν τεράστιες πτώσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων.
  • Οι επενδυτές μπορούν να έχουν υπόψιν σταθερές στρατηγικές όπως η μέση τιμή δολαρίου-κόστους, η οποία είναι η διαδικασία πώλησης και αγοράς μικρών ποσών στα μεσοδιαστήματα.

Να θυμάσαι ότι είναι πολύ εύκολο να επηρεαστείς όταν έχεις ασταθή αγαθά όπως τα κρυπτονομίσματα. Οι επενδύσεις σε αυτά είναι πολύ ριψοκίνδυνες, γι’ αυτό οι επενδυτές πρέπει να έχουν ισορροπημένες στρατηγικές.

  1. Διατήρηση και μακροπρόθεσμος τρόπος σκέψης
  • Όσο περνάνε τα χρόνια, το bitcoin έχει μία σταθερή ανοδική πορεία μακροπρόθεσμα. Ακόμα και αν οι τιμές πέφτουν προσωρινά, το ιστορικό του έχει δείξει ότι τελικά αναρρώνει. Πολλοί πιστεύουν ότι ο περιορισμένος αριθμός των κρυπτονομισμάτων θα οδηγήσει στην ανοδική πορεία των τιμών τους.
  • Το να διατηρείς τα κρυπτονομίσματά σου για αρκετό καιρό έχει αποδειχτεί ότι είναι μία καλή στρατηγική.

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι το να διατηρείς τα κρυπτονομίσματα για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους μπορεί να έχει φορολογικά πλεονεκτήματα σε μερικές χώρες.

  1. Να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την πτώση ή να πάρεις τα κέρδη
  • Μία από τις πιο ασφαλείς επιλογές για να αποφύγεις την αβεβαιότητα των κρυπτονομισμάτων και να προστατεύσεις τον εαυτό σου σε μία καθοδική περίοδο, είναι να μετατρέψεις τα κρυπτονομίσματά σου σε πιο σταθερά αγαθά. Μία επιλογή είναι τα stablecoins τα οποία διατηρούν μία σταθερή αξία η οποία βασίζεται σε ένα νόμισμα, όπως το δολάριο.
  • Αν επιλέξεις να τα πουλήσεις όλα πρέπει να θυμάσαι ότι μπορεί να αναρρώσει η αγορά και τελικά να έχεις χάσει πιθανά κέρδη.
  1. Δες τις ευκαιρίες

Ακόμα και όταν η κρύπτο-αγορά πέφτει, πάντα υπάρχουν ευκαιρίες αν ξέρεις που να κοιτάξεις.

  • Η στρατηγική “Αγόρασε την πτώση” είναι συχνή σε επενδυτές που θέλουν να αυξήσουν την παρουσία τους
  • Ακόμα και σε μία καθοδική τάση, υπάρχουν μικρές κορυφώσεις, κάτι το οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν οι επενδυτές.
  • Το σορτάρισμα, η αλλιώς να προβλέπεις ότι θα πέσει η τιμή ενός αγαθού, είναι μία καλή στρατηγική για να βγάλεις κέρδη όσο πέφτει η αγορά
  • Άλλες δραστηριότητες όπως το «staking» και το «DeFi yield farming» μπορούν να σου αυξήσουν τα κέρδη ακόμα και όσο πέφτει η αγορά

Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι ότι αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές ζημίες ή σε χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.