• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Ναυτιλια Ναυλαγορα Εφοπλιστες

Ναυτιλία

Επαναπροκηρύσσονται οι ακτοπλοϊκές γραμμές Κάσου-Καρπάθου

Η επαναπροκήρυξη των δρομολογιακών γραμμών που επρόκειτο να συνδέσουν την Κάσο με την Κάρπαθο, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με την προηγούμενη προκήρυξη (πλοία Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας) αποφασίστηκε ομόφωνα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Η Castor Maritime εισέρχεται στον κλάδο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Castor Maritime με έδρα την Κύπρο ανακοίνωσε την απόκτηση δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με στόχο την είσοδο στον τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Diligent: Προχώρησε στην πώληση supramax έναντι 18 εκατ. ευρώ

Στην πώληση του ναυπηγημένου το 2009 Mitsui 56 Supramax “M/V EPIC” στην εταιρεία Blue Fleet Group, Λιβανέζικων συμφερόντων, έναντι 18 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Diligent Holdings S.A.

Δήμος Πειραιά: Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Διεθνή Ναυτική- Βιομηχανική Ένωση

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Πέμπτη 24/11 ο δήμος Πειραιά και η WIMA, με κύριο στόχο την ενίσχυση και τη στήριξη της καινοτόμου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας.

Πίεση στο Κογκρέσο για τον μηδενισμό της ναυτιλιακής ρύπανσης

Μια ομάδα 31 περιβαλλοντικών οργανώσεων και 13 βιομηχανικών οργανώσεων έχουν στείλει επιστολές στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ζητώντας την υποστήριξη του νόμου περί καθαρής ναυτιλίας του 2022. Το νομοσχέδιο που εισήχθη από τους αντιπροσώπους Alan Lowenthal και Nanette Barragá τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, στοχεύει να καθαρίσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία, να προστατεύσει τους λιμένες, να αντιμετωπίσει την περιβαλλοντική αδικία και να δώσει λύσεις στην κλιματική κρίση.

Πλοία «φαντάσματα» βοηθούν τις εξαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία

To 2022 χαρακτηρίστηκε έντονα από το ρόλο της Ελλάδας στην εξαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία. Ενδείξεις της αγοράς εντόπισαν πλοία από την Ελλάδα και στόλους από μη νηολογημένα πλοία να εξάγουν ρωσικό πετρέλαιο ως «φαντάσματα» παρά την επιβολή απαγορεύσεων από ΕΕ και ΗΠΑ.

Ν.Κορέα: Επένδυση $205 εκατ. για την κατασκευή παγοθραυστικού- ερευνητικού σκάφους

Με μια επένδυση ύψους 205 εκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάζει να ενίσχυσει την έρευνά της σε υψηλά γεωγραφικά πλάτη στην Ανταρκτική η Νότια Κορέα.

Ρωσία:Έχει χάσει 90% του μεριδίου της στην ευρωπαϊκή αγορά πετρελαίου

Η Ρωσία έχει ήδη χάσει πάνω από το 90% της προηγούμενης κορυφαίας ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς οι αποστολές τις τελευταίες εβδομάδες από τα 1,2 βαρέλια την ημέρα στις 100.000 βαρέλια την ημέρα (bpd).

Το Γκέτεμποργκ συμμετέχει σε τρία έργα απανθρακοποίησης

Τρία έργα στο λιμάνι του Γκέτεμποργκ για έναν πράσινο μετασχηματισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας επιλέχθηκαν από τη σουηδική κυβέρνηση για να αποτελέσουν τη συμβολή της χώρας στη διεθνή πρωτοβουλία Green Shipping Challenge.

Νορβηγία και Ινδία ενώνουν τα χέρια για πράσινη ναυτιλία

Οι κυβερνήσεις της Ινδίας και της Νορβηγίας πραγματοποίησαν την 8η Κοινή Ναυτιλιακή Ομάδα Εργασίας Νορβηγίας-Ινδίας για να συζητήσουν τον τομέα της πράσινης ναυτιλίας.

Έφτασε στα ναυπηγεία Ελευσίνας το πρώτο πλοίο για επισκευή

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη σήμερα (24/11) στα Ναυπηγεία Ελευσίνας όπου κατέπλευσε για επισκευή το πρώτο εμπορικό πλοίο μετά από πολλά χρόνια. Πρόκειται για το φορτηγό supramax Star Cleo της εταιρείας Star Bulk, χωρητικότητας 56.582 dwt, ναυπηγήσεως του 2013.

 

COP27: Οι δράσεις που αποφασίστηκαν για την προστασία των ωκεανών

Την Κυριακή, ολοκληρώθηκε μετά από δύο εβδομάδες η σύνοδος COP27 για το κλίμα που έλαβε χώρα στην Αίγυπτο, αφήνοντας τους αναλυτές με μια ουδέτερη αίσθηση, καθώς αφ' ενός ο στόχος για τη συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας κρίθηκε από πολλούς ανεπαρκής, ωστόσο κατά γενική παραδοχή έγιναν κάποια βήματα για την προστασία των ωκεανών.

Νέος κόμβος πράσινων διαδρόμων για επιτάχυνση της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας

Η αποστολή Zero-Emission Shipping Mission, η οποία στοχεύει στην επιτάχυνση της διεθνούς συνεργασίας για την κλιμάκωση και την ανάπτυξη νέων πράσινων θαλάσσιων λύσεων, έχει εγκαινιάσει το «The Green Shipping Corridors Hub» για να υποστηρίξει τη δράση για την υλοποίηση πράσινων ναυτιλιακών διαδρόμων.

σελίδα 1 από 813
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman