• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Ναυτιλια Ναυλαγορα Εφοπλιστες

Ναυτιλία

Με φόντο τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα το 2022, η Hellenic Seaplanes «επισφραγίζει» συνεργασίες με εταιρείες-κλειδιά και ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να παρουσιαστεί σε πλήρη ετοιμότητα στην εκκίνηση της προσεχής τουριστικής σεζόν. Εξάλλου πρόθεση της εταιρείας είναι η ομαλή αλλά και ουσιαστική έναρξη των πτήσεων με στόχο να διευρυνθούν οι εθνικές μεταφορές δημιουργώντας νέα τουριστικά προϊόντα.

Τις απόψεις τους για την τροποποίηση της σύμβασης του Δημοσίου με τον ΟΛΠ Α.Ε. και το σχετικό νομοσχέδιο που τελεί υπό συζήτηση, εξέφρασαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πειραιά, καθώς και παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Αύξηση κατά 8,3%, ήτοι 5,5 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε. κατά το α’ εξάμηνο του 2021 και συγκεκριμένα ανήλθε σε 72 εκατ. ευρώ έναντι 66,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Η Κίνα ενίσχυσε το -σχεδόν- μονοπώλιο της στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αφού η China International Marine Containers (CIMC), ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, θα αποκτήσει το εργοστάσιο παραγωγής ψυγείων εμπορευματοκιβωτίων της Maersk Container Industry.

Εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, τα επίπεδα των ναύλων για εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρονται από τη Βόρεια Ευρώπη στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ ήταν κατά 210% υψηλότερα από πέρυσι (1 Ιουλίου - 23 Σεπτεμβρίου), σύμφωνα με στοιχεία αναλύσεων από τη ναυτιλιακή οργάνωση BIMCO.

Το πρώτο Φιλιππινέζικο εμπορικό πλοίο που κάλεσε στις ΗΠΑ για 45 χρόνια αναχωρεί από τη Μανίλα

Η αμερικάνικη εταιρεία Genco Shipping & Trading είναι ο τελευταίος -από τους πολλούς πρόσφατα- ιδιοκτήτης πλοίων χύδην ξηρού φορτίου που αναζητά έναν τρόπο να δημιουργήσει έσοδα από την εισαγωγή στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων, η οποία έχει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση από αυτή του χύδην φορτίου.

Ο Όμιλος D-Marin θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου τις αποκλειστικές προσφορές των μαρινών του δικτύου, σε όλη τη Μεσόγειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για σκάφη αναψυχής και superyachts, σε εκθέσεις που θα λάβουν χώρα στις Κάννες, τη Γένοβα και το Μονακό.

Η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ ή LNG) στον κόσμο, βάζοντας ακόμη μία κατηγορία σε μια μακρά λίστα προϊόντων όπου η Λαϊκή Δημοκρατία κατατάσσεται ως ο νούμερο ένα καταναλωτής.

Η επενδυτική τράπεζα Jefferies εκφράζει αισιοδοξία για εκτεταμένη άνοδο στις ναυτιλιακές αγορές. Βασικός παράγοντας αισιοδοξίας είναι η μειωμένη προσφορά χωρητικότητας των πλοίων.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, επαίνεσε την ανθεκτικότητα του ναυτιλιακού τομέα και τη συμβολή του στην κυπριακή οικονομία, παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία της Covid -19.

Περίπου 24 φορτηγά πλοία και πετρελαιοφόρα έχουν κολλήσει περιμένοντας να αγκυροβολήσουν στα ανοικτά των ακτών του Long Island της Νέας Υόρκης, λόγω της αύξησης της ζήτησης για καταναλωτικά αγαθά και την έλλειψη προσωπικού στα λιμάνια.

Νέα πνοή στην Σητεία δημιουργούν οι συνολικές χρηματοδοτήσεις που έχει διασφαλίσει ως τώρα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και από το ΕΣΠΑ συνολικού ύψους άνω των 11,6 εκατ. Ευρώ.

σελίδα 1 από 674
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman