ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ουκρανία νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα

16:59 - 17 Μαρ 2022 | Νομίσματα
Η Ουκρανία νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα στην Ουκρανία, υπογράφοντας ένα νομοσχέδιο για τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία, εν μέσω φρενίτιδας δωρεών ψηφιακών νομισμάτων για την υποστήριξη της άμυνας της χώρας ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Ο νόμος καθορίζει το νομικό καθεστώς για την κυκλοφορία κρυπτονομισμάτων, καθώς και τις απαιτήσεις εγγραφής για τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτογράφησης, ανέφερε το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας.

Η αγορά θα ρυθμίζεται από την Εθνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Χρηματιστηρίου της Ουκρανίας. Τα ανταλλακτήρια θα μπορούν να λειτουργούν νόμιμα και οι τράπεζες θα ανοίγουν λογαριασμούς για αυτά.

Ο κρατικός φορέας είναι επιφορτισμένος με τη «διαμόρφωση και την άσκηση πολιτικής στον τομέα των εικονικών περιουσιακών στοιχείων, τον καθορισμό της σειράς κυκλοφορίας των εικονικών περιουσιακών στοιχείων, την έκδοση αδειών σε παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων και την επίβλεψη και την οικονομική παρακολούθηση σε αυτόν τον τομέα», σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η Ουκρανία έχει λάβει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν την άμυνά της και να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση ανθρωπιστικών προσπαθειών.

Το νομοσχέδιο πέρασε από το κοινοβούλιο στις 17 Φεβρουαρίου, αφού ο Ζελένσκι απέρριψε μια προηγούμενη έκδοση που είχε εγκριθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το Υπουργείο Οικονομικών εργάζεται για τροποποιήσεις στους φορολογικούς και αστικούς κώδικες της χώρας για την πλήρη λειτουργία της αγοράς εικονικών περιουσιακών στοιχείων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.