ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό 7ετίας το γιεν-Διατηρεί χαλαρή νομισματική πολιτική η BoJ

15:09 - 28 Μαρ 2022 | Νομίσματα
Σε χαμηλό 7ετίας το γιεν-Διατηρεί χαλαρή νομισματική πολιτική η BoJ
Σε χαμηλό επταετίας «βυθίστηκε» σήμερα (28/3) το ιαπωνικό νόμισμα γιεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan – BoJ) αποφάσισε να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της, την ώρα που η αντίστοιχη των ΗΠΑ, Federal Reserve, έχει εισέλθει σε κύκλο νομισματικής σύσφιγξης.

Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό νόμισμα βρέθηκε να χάνει πάνω από 2,4% στα 125,09 έναντι του δολαρίου, που είναι και το χαμηλότερο σημείο του από τον Αύγουστο του 2015. Το γιεν καταγράφει πτώση άνω του 7% από τις αρχές του 2022 έναντι του δολαρίου, με τις προβλέψεις των αναλυτών να είναι ότι η πορεία του ιαπωνικού νομίσματος θα συνεχίσει να είναι καθοδική.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, πρόκειται για μια αντίδραση λογική στην ανακοίνωση της BoJ που για πρώτη φορά δήλωσε πως θα προχωρήσει σε αγορές απεριόριστου αριθμού δεκαετών κρατικών ομολόγων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Μάλιστα, ο διοικητής Χαρουχίκο Κουρόντα σχολίασε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συζητηθεί η έξοδος από την νομισματική χαλάρωση, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πολύ χαμηλά, κάτω από το όριο του 2% παρά την πίεση που ασκούν εσχάτως οι υψηλές τιμές στα commodities.

«Όσο οι αποδόσεις των ομολόγων παγκοσμίως συνεχίζουν να αυξάνονται και η Bank of Japan παραμένει σταθερή στην υποστήριξη δίχως όρια προς την αγορά ομολόγων, η πίεση στο γιεν θα συνεχίζεται», τονίζει ο John Hardy, επικεφαλής στρατηγικής forex στην Saxo Bank. «Η επόμενη μεγάλη αντίσταση θα είναι το χαμηλό σχεδόν 20ετίας του 2015 για το γιεν, στα 125,86 γιεν το δολάριο», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.