ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες διακυμάνσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων- Κοντά στα $47.500 το Bitcoin

14:45 - 30 Μαρ 2022 | Νομίσματα
Ήπιες διακυμάνσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων- Κοντά στα $47.500 το Bitcoin
Έπειτα από μια εβδομάδα κερδών, ανακόπηκε η... φόρα στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, παρά τα μικρά θετικά δείγματα από το μέτωπο της Ουκρανίας.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, διατηρείται σταθερά κοντά στα 47.500 δολάρια, καταγράφοντας μικρή πτώση. Το Ethereum παραμένει σταθερά άνω των 3.000 δολαρίων, αν και επίσης έχει μικρές απώλειες, ενώ γενικότερα η αγορά έχει ήπιες διακυμάνσεις.

Η πτώση ήρθε έπειτα από επτά συνεχόμενες ημέρες κερδών μεταξύ των μεγάλων κρυπτονομισμάτων, κάτι που οι αναλυτές δυσκολεύτηκαν να εξηγήσουν, παρά το γεγονός ότι πολλοί έχουν επισημάνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον μεταξύ των θεσμικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των ανακοινώσεων από κολοσσούς όπως οι Goldman Sachs και BlackRock.

Η αγορά κατά τις τελευταίες έξι ημέρες 1,3 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε Βitcoin από τη μη κερδοσκοπική Luna Foundation Guard (LFG) της Σιγκαπούρης ως αποθεματικό ενεργητικού για το UST, το αποκεντρωμένο stablecoin της Terra, και η δέσμευση να αγοράσει τουλάχιστον 1,7 δισεκατομμύριο δολάρια επιπλέον στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, ενίσχυσε περαιτέρω τις αγορές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με το LUNA να φτάνει στο ιστορικό υψηλό των 109 δολαρίων την Τρίτη.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στις εξελίξεις στην Ουκρανία με την ελπίδα κατάπαυσης του πυρός. Ο Τζεφ Ντόρμαν, COO της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Arca, είπε στο CoinDesk ότι «οι αγορές μισούν την αβεβαιότητα» και σημείωσε ότι καταλυτικό ρόλο θα παίξουν μια πιθανή αποκλιμάκωση στην Ουκρανία και σαφέστερη κατεύθυνση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για τον περιορισμό του πληθωρισμού μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων φέτος.

Ο Ντόρμαν στάθηκε ακόμα στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην απόδοση της αγοράς ομολόγων. «Η αγορά ομολόγων δεν είναι ελκυστική αυτή τη στιγμή, η μισή Ευρώπη και η Ασία δεν κινούνται σε θετικό κλίμα», είπε ο Ντόρμαν. «Λοιπόν, πού θα πάνε τα χρήματα; Δεν πρόκειται να μείνουν σε μετρητά για πάντα. Θα πάνε σε ασφαλέστερα μέρη, που είναι οι αμερικανικές μετοχές και τα ακίνητα και επίσης, ίσως ειρωνικά για ορισμένους, στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία».

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin υποχωρεί 0,70% στα 47.368,28 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,88% στα 3.409,39 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει άνοδο 0,37% στα 112,20 δολάρια, το LUNA της Terra κερδίζει 3,86% στα 107,15 δολάρια, ενώ το Cardano υποχωρεί 2,45% στο 1,19 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 0,76% στα 22,36 δολάρια, το Dogecoin κινείται πτωτικά 2% στο 0,143643 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 1,77% στο 0,000027 δολάριο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.