ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Δικαστήριο αναγνωρίζει τα κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής Κύριο

09:59 - 26 Μαϊ 2022 | Νομίσματα
Ρωσία: Δικαστήριο αναγνωρίζει τα κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής
Προηγούμενο δημιουργείται στη Ρωσία όσον αφορά τη χρήση κρυπτονομισμάτων ως μέσο πληρωμής. Συγκεκριμένα, η υπόθεση δύο ανδρών που καταδικάστηκαν για εκβιασμό με κρυπτονομίσματα στη χώρα έχει μετατραπεί στην πρώτη απόφαση δημιουργίας προηγούμενου στην οποία το δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης αναγνωρίζει τα ψηφιακά νομίσματα ως μέσο πληρωμής.

Δύο Ρώσοι πολίτες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση εννέα και επτά ετών επειδή απέσπασαν 5 εκατομμύρια ρούβλια (σχεδόν 90.000 δολάρια) σε μετρητά και 55 εκατομμύρια ρούβλια (σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια) σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία από άλλο άτομο.

Προκειμένου να εκδοθεί η ποινή του εκβιασμού και για τα 55 εκατομμύρια ρούβλια σε κρυπτονομίσματα, το ρωσικό δικαστήριο αναγνώρισε τα κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής, δημιουργώντας έτσι προηγούμενο για την εισαγγελία της πόλης.

Αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα προσφυγής κατά μιας άλλης αρχικής απόφασης, η οποία ανέφερε ότι το κρυπτονόμισμα «δεν είναι μέσο πληρωμής στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επομένως δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως αντικείμενο πολιτικών δικαιωμάτων και ως αντικείμενο εγκλήματος».

Η Ρωσία αλλάζει τη στάση της απέναντι στα κρυπτονομίσματα

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, προέκυψε είδηση ​​ότι η ίδια η Ρωσία θα μπορούσε να εκδώσει τα πρώτα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται σε blockchain μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Αυτό δήλωσε ο Ανατόλι Ακσάκοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Αγορών της Κρατικής Δούμας, κατά τη διάρκεια του Ακαδημαϊκού Οικονομικού Φόρουμ της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο βουλευτή, η χώρα έχει ήδη καταγράψει τρεις πλατφόρμες που εκδίδουν τα πρώτα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία, σε γενικές γραμμές, θα σηματοδοτούσαν ένα πρώτο βήμα για να βγει η χώρα από μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, που επιδεινώθηκε από την υποτίμηση του ρουβλίου.

Και πράγματι, για πολλούς, αυτή η είδηση ​​φαίνεται να επιβεβαιώνει πώς η Ρωσία, η οποία αντιμετωπίζει σκληρές κυρώσεις που της έχει επιβάλλει η διεθνής κοινότητα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, αλλάζει τη στάση της απέναντι στα κρυπτονομίσματα.

Τα κρυπτονομίσματα «αγκαλιάζονται» όλο και περισσότερο από τη διεθνή κοινότητα

Όχι μόνο χώρες όπως η Ρωσία, αλλά και πολυεθνικές και κολοσσοί πολυτελείας είναι όλο και πιο ανοιχτοί στην αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ως μέσο πληρωμής.

Μεταξύ των τελευταίων, η Balenciaga ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο μήνα θα δέχεται πληρωμές σε Bitcoin και Ethereum σε ορισμένα καταστήματα των ΗΠΑ και για online αγορές.

Ακόμα, η διάσημη ελβετική μάρκα ρολογιών πολυτελείας TAG Heuer θα δέχεται Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Dogecoin και πέντε άλλα stablecoins ως μέσο πληρωμής στα καταστήματά της στις ΗΠΑ. χάρη στη συνεργασία της με το Bitpay.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.