ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μαύρη» πρόβλεψη για το Bitcoin: Μπορεί να πέσει στα $13.000

11:35 - 22 Ιουν 2022 | Νομίσματα
«Μαύρη» πρόβλεψη για το Bitcoin: Μπορεί να πέσει στα $13.000
Μια πολύ δύσκολη περίοδο διανύει το Bitcoin και τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα. Μάλιστα, ο Ίαν Χάρνετ, συνιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Absolute Strategy Research, προειδοποιεί ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα στον κόσμο είναι πιθανό να φτάσει τα 13.000 δολάρια, μια πτώση σχεδόν 40% από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Είναι πραγματικά ένα παιχνίδι ρευστότητας. Αυτό που βρήκαμε είναι ότι δεν είναι ούτε νόμισμα, ούτε εμπόρευμα και σίγουρα δεν είναι απόθεμα αξίας», σημειώνει στο CNBC.

Ο Χάρνετ εξηγεί ότι προηγούμενα ράλι στην αγορά κρυπτονομισμάτων δείχνουν ότι το Βitcoin τείνει να πέφτει περίπου κατά 80% από τα υψηλά όλων των εποχών. Το 2018, για παράδειγμα, το κρυπτονόμισμα έπεσε κατακόρυφα κοντά στα 3.000 δολάρια αφού έφτασε στο απόγειο των σχεδόν 20.000 δολαρίων στα τέλη του 2017.

Μια τέτοια πτώση το 2022 «θα μας πήγαινε πίσω στα περίπου 13.000 δολάρια», μια «βασική περιοχή υποστήριξης» για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με τον Χάρνετ. Το Bitcoin ανέβηκε σε υψηλό ρεκόρ σχεδόν 69.000 δολαρίων στο αποκορύφωμα της… φρενίτιδας του 2021 για τα κρυπτονομίσματα.

«Σε έναν κόσμο όπου η ρευστότητα είναι άφθονη, τα Βitcoin αυτού του κόσμου πάνε καλά. Όταν δεν υπάρχει πια αυτή η ρευστότητα - και αυτό κάνουν οι κεντρικές τράπεζες αυτή τη στιγμή - τότε βλέπεις αυτές τις αγορές να δέχονται ακραία πίεση», σημειώνει.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε οριακό επίπεδο, καθώς οι επενδυτές παλεύουν με τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων στα περιουσιακά στοιχεία που άκμασαν σε μια εποχή εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Την περασμένη εβδομάδα, η Federal Reserve αύξησε το βασικό της επιτόκιο δανεισμού κατά 75 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη ενιαία αύξηση από το 1994. Η απόφαση της Fed ακολούθησε παρόμοιες κινήσεις από την Τράπεζα της Αγγλίας και την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας.

Αυτό έχει επηρεάσει τα ψηφιακά στοιχεία. Η συνδυασμένη αξία όλων των κρυπτονομισμάτων έπεσε πάνω από 350 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το Bitcoin διαπραγματευόταν στην τιμή των 20.010 δολαρίων την Τρίτη, σημειώνοντας πτώση 5% τις τελευταίες 24 ώρες. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.