ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιο...φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα οι λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες-Ουραγός η Ευρώπη

08:41 - 19 Ιουλ 2022 | Νομίσματα
Πιο...φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα οι λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες-Ουραγός η Ευρώπη
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία blockchain Ripple, οι κάτοικοι της Λατινικής Αμερικής είναι πιο φιλικά διακείμενοι προς τα κρυπτονομίσματα. Το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κλάδος θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ το 74% προτιμά να συναλλάσσεται με επιχειρήσεις που δέχονται κρυπτονομίσματα. Οι Ευρωπαίοι, από την άλλη πλευρά, ενδιαφέρονται περισσότερο για τις εμπειρίες παρά για τα ψηφιακά και φυσικά περιουσιακά στοιχεία.

Η μελέτη του Ripple ήρθε να συμφωνήσει με άλλες έρευνες που δείχνουν ότι οι κάτοικοι περιοχών με προβληματικές οικονομίες βρίσκουν τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain πολύ πιο ενδιαφέροντα από τις ιδιαίτερα ανεπτυγμένες χώρες. Σύμφωνα με την ανάλυση, η Λατινική Αμερική και η Μέση Ανατολή είναι οι δύο ζώνες όπου ο κλάδος απολαμβάνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τα δύο τρίτα των Λατίνων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να συναλλάσσονται με οντότητες που δέχονται πληρωμές σε κρυπονομίσματα, ενώ το 50% πιστεύει ότι ο τομέας θα έχει «τεράστιες επιπτώσεις στα οικονομικά και την κοινωνία».

Οι πολίτες των εθνών της Μέσης Ανατολής αντέδρασαν παρόμοια. Το 67% δήλωσε ότι θα προτιμούσε να συναλλάσσεται με επιχειρήσεις που ενστερνίζονται τα ψηφιακά στοιχεία ως μέσο πληρωμής. Αυτοί οι κάτοικοι ήταν επίσης από τους πιο διατεθειμένους να επενδύσουν προσωπικά σε Βitcoin ή altcoins. Είναι ενδιαφέρον ότι έδειξαν τεράστια εμπιστοσύνη στα τοπικά τραπεζικά τους ιδρύματα και το 65% των ερωτηθέντων θα αγόραζε κρυπτονομίσματα από εκεί αντί για ανταλλακτήρια.

Πιο... συντηρητική η Ευρώπη

Οι Ευρωπαίοι, από την άλλη πλευρά, φαίνονται λιγότερο ιντριγκαρισμένοι. Μόνο το 35% πιστεύει ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα επηρεάσουν θετικά το μελλοντικό νομισματικό δίκτυο, ενώ το 41% ​​θα συναλλασσόταν με επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα.

«Γενικά, η Λατινική Αμερική είναι η πιο αισιόδοξη για την αξία του blockchain και των tokens του, με τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και τη Βόρεια Αμερική κάπως λιγότερο, και την Ευρώπη να είναι η πιο συντηρητική», επισημαίνεται στην έρευνα.

Η έρευνα της Ripple ασχολήθηκε επίσης με τα NFTs. Παρά το τεράστιο ενδιαφέρον πέρυσι και το γεγονός ότι πολλές διασημότητες, αθλητές και μουσικοί μπήκαν στον χώρο, πολλοί καταναλωτές εξακολουθούν να βρίσκουν το θέμα μπερδεμένο. Η πλειοψηφία όσων επιθυμούν να αγοράσουν NFT θα το έκαναν για λειτουργικούς και όχι για συναισθηματικούς λόγους.

Πολλοί Λατίνοι γνωρίζουν πώς να πραγματοποιούν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη Mastercard αποκάλυψε ότι το 51% των καταναλωτών της Λατινικής Αμερικής είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία συναλλαγή με ψηφιακά στοιχεία. Επιπλέον, το 33% έχει χρησιμοποιήσει stablecoins για καθημερινές αγορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.