ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητείται σκληρός δίσκος με Bitcoin αξίας εκατομμυρίων λιρών σε χωματερή!

12:09 - 02 Αυγ 2022 | Νομίσματα
Αναζητείται σκληρός δίσκος με Bitcoin αξίας εκατομμυρίων λιρών σε χωματερή!
Ένας μηχανικός υπολογιστών που ισχυρίστηκε ότι πέταξε κατά λάθος την περιουσία του σε Bitcoin, ύψους 149 εκατομμυρίων λιρών, τώρα σχεδιάζει ένα κυνήγι θησαυρού αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών σαρώνοντας μια χωματερή στο Νιούπορτ της Αγγλίας.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο BBC, ο 36χρονος Τζέιμς Χάουελς, σχεδόν πριν δέκα χρόνια πέταξε έναν σκληρό δίσκο αφού εξόρυξε 8.000 Bitcoin στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του νομίσματος, ωστόσο τώρα τα κρυπτονομίσματα που περιέχονται μέσα στον σκληρό δίσκο είναι αξίας άνω των 149 εκατομμυρίων λιρών.

Εάν ανακτηθεί ο σκληρός δίσκος, ο Χάουελς είπε ότι θα έδινε το 10% των εσόδων για να μετατρέψει την πόλη σε κόμβο κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, το συμβούλιο στο οποίο απευθύνθηκε ο Χάουελς, υπογράμμισε ότι αυτή η ανασκαφή θα αποτελούσε έναν οικολογικό κίνδυνο.

Μάλιστα, το συμβούλιο του Νιούπορτ, στο οποίο ανήκει η χωματερή, και στην οποία ο Χάουελς πιστεύει ότι βρίσκεται μέσα ο σκληρός δίσκος με τα Bitcoin, του έχει επανειλημμένα αρνηθεί την πρόσβαση για να σκάψει την τοποθεσία λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Οποιοδήποτε έργο για σκάψιμο της χωματερής θα απαιτούσε μια τεράστια χειροκίνητη προσπάθεια ανάμεσα από χιλιάδες τόνους συμπιεσμένων σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στην τοποθεσία εδώ και δεκαετίες.

Ωστόσο, ο Χάουελς φαίνεται πως υποστηρίζει ότι υπάρχει η απαραίτητη χρηματοδότηση και η τεχνογνωσία για να κάνει την ανασκαφή με έναν αποτελεσματικό και περιβαλλοντικά ωφέλιμο τρόπο. «Η εκσκαφή μιας χωματερής είναι μια τεράστια επιχείρηση από μόνη της», υπογράμμισε, σύμφωνα με το BBC.

«Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί. Έχουμε προσλάβει έναν ειδικό της τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνολογία τους μπορεί εύκολα να επανεκπαιδευτεί για την αναζήτηση σκληρού δίσκου».

«Έχουμε επίσης μια περιβαλλοντική ομάδα. Έχουμε βασικά μια ολοκληρωμένη ομάδα από διάφορους ειδικούς, με διάφορες εμπειρογνώμονες, οι οποίοι, όταν βρεθούμε όλοι μαζί, είναι σε θέση να ολοκληρώσουν αυτό το έργο σε πολύ υψηλό επίπεδο», σημειώνει ο ίδιος.

Ωστόσο, η εύρεση του σκληρού δίσκου είναι μόνο ένα μέρος του μνημειώδους έργου. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι, εάν υπάρχει ο σκληρός δίσκος, είναι ακόμη και σε ανακτήσιμη κατάσταση.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 02 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.