ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναθάρρησε η αγορά των κρυπτονομισμάτων- «Άλμα» για Bictoin και Ethereum Κύριο

22:04 - 10 Αυγ 2022 | Νομίσματα
Αναθάρρησε η αγορά των κρυπτονομισμάτων- «Άλμα» για Bictoin και Ethereum
Κέρδη καταγράφουν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα το βράδυ της Τετάρτης (10/8), με την αγορά να τροφοδοτείται από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,5% τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών της βενζίνης.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παρέμειναν σταθερές καθώς οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν γενικά κατά 4,6% και η βενζίνη έπεσε 7,7%. Αυτό αντιστάθμισε τη μηνιαία άνοδο 1,1% στις τιμές των τροφίμων και μια αύξηση 0,5% στο κόστος στέγασης.

Παράλληλα, και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, χαμηλότερα κατά 30% διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ για τον μήνα Ιούλιο, εν συγκρίσει με τον Ιούλιο του 2021, αφού έφτασε τα 211 δισ. δολάρια. 

Μετά τις απρόσμενα αισιόδοξες ανακοινώσεις, τόσο το Bictoin όσο και το Ethereum κατέγραψαν «άλμα», σηματοδοτώντας ανακούφιση στην αγορά των crypto σχετικά με τη Federal Reserve, η οποία πλέον ενδέχεται να είναι σε θέση να χαλαρώσει την επιθετική προσέγγισή της για τη σύσφιξη των νομισματικών πολιτικών.

«Πιστεύω ότι η αγορά θα συνεχίσει να βρίσκει εμπιστοσύνη στο ότι η Fed θα παραμείνει σε καλό δρόμο με τις προτεινόμενες αυξήσεις στα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το ράλι ανακούφισης να αυξάνεται στην αγορά κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Χάουαρντ Γκρίνμπεργκ, στο Prosper Trading Academy.

Μάλιστα, οι επενδυτές ποντάρουν τώρα σε πιθανότητα 65% ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το 32% που καταγράφηκε μόλις πριν από μία ημέρα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Πρόσφατα, οι επενδυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης καθώς το πιθανότερο σενάριο μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι η οικονομία εξακολουθεί να είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να διατηρήσει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων. Εξάλλου, αρκετοί κεντρικοί τραπεζίτες έχουν δώσει «σήμα» ότι θα συνεχίσουν να πιέζουν μέχρι να δουν τον πληθωρισμό να μειώνεται σημαντικά.

Το βράδυ της Τετάρτης, το Bitcoin ανεβαίνει 2,76% στα 23.678,6 δολάρια, ενώ το Ethereum καταγράφει «άλμα» 7,23% στα 1.816,07 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κερδίζει 3,12% στα 41.563 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 3,10% στο 0,5275 το δολάριο.

Το Polkadot εκτοξεύεται 7,87%  στα 9.460 δολάρια και το Dogecoin κινείται ανοδικά 1,52% στο 0,06966.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.