ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ευρώ εκτοξεύεται σε ρεκόρ πενταμήνου έναντι του δολαρίου Κύριο

12:11 - 12 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Το ευρώ εκτοξεύεται σε ρεκόρ πενταμήνου έναντι του δολαρίου
Άνοδο-ρεκόρ σε διάστημα πέντε μηνών σημείωσε τη Δευτέρα (12/9) το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τις δηλώσεις του Γιοακίμ Νάγκελ, ότι θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων για τον περιορισμό του πληθωρισμού και καθώς η έντονη διάθεση ανάληψης κινδύνου περιόρισε τη ζήτηση για δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, το κοινό νόμισμα της ευρωζώνης σημείωσε άνοδο έως και 1,6% έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Μάρτιο, στα περίπου 1,0198 δολάρια.

Η παραπάνω άνοδος έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων του Γερμανού τραπεζίτη, Γιοακίμ Νάγκελ, ο οποίος δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να λάβει περαιτέρω σαφή μέτρα εάν η εικόνα του πληθωρισμού παραμείνει η ίδια. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 75 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα, περιορίζοντας τη διαφορά των επιτοκίων με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Οι ανοδικές κινήσεις του ευρώ έγιναν εν μέσω ευρείας αδυναμίας του δολαρίου, με τον δείκτη του Bloomberg για την ισχύ του δολαρίου να πέφτει στο πιο αδύναμο επίπεδό του εδώ και δύο εβδομάδες. Το ευρώ, ακόμα, επέκτεινε τα κέρδη έναντι της λίρας, ανεβαίνοντας προς στιγμήν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021 στις 87,22 πένες.

Η άνοδος-ρεκόρ του ευρώ εξέπληξε τους επενδυτές, προκαλώντας stop στις απώλειες και ενισχύοντας την άνοδο του κοινού νομίσματος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αγορά ήταν πολύ επιφυλακτική για τις προοπτικές του ευρώ το τελευταία διάστημα καθώς η Ρωσία συνεχίζει να περιορίζει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην περιοχή, υποκινώντας τον πληθωρισμό και αυξάνοντας την προοπτική ύφεσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:14 - 12 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.