ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό τριών εβδομάδων το Bitcoin- Πάνω από $22.000

15:03 - 12 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Σε υψηλό τριών εβδομάδων το Bitcoin- Πάνω από $22.000
Το Bitcoin παραμένει και τη Δευτέρα (12/9) τα 22.000 δολάρια, έχοντας ξεπεράσει αυτό το όριο για πρώτη φορά μετά τα μέσα Αυγούστου, καθώς συνεχίζει ένα ράλι διάρκειας μιας εβδομάδας, περιμένοντας τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του δικτύου Ethereum.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε ακόμα και τα 22.341,50 δολάρια την Κυριακή, πριν υποχωρήσει οριακά, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Αφού έπεσε κάτω από τα 19.000 δολάρια την Τετάρτη, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο, το Βitcoin έκτοτε έχει αυξηθεί γύρω στο 17%.

Η άνοδος ακολουθεί μια κερδοφόρα εβδομάδα, την περασμένη, για τις αμερικανικές μετοχές, καθώς το δημοφιλές κρυπτονόμισμα συσχετίζεται συχνά με τις αγορές μετοχών, ιδιαίτερα με το Nasdaq, και συχνά κινείται υψηλότερα όταν ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας αυξάνεται.

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων αναμένουν την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγούστου, η οποία έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτεί την Τρίτη, για να δουν την κατεύθυνση του πληθωρισμού που θα μπορούσε να δώσει υποδείξεις για μελλοντικές κινήσεις πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις φέτος καθώς η Fed αύξησε τα επιτόκια για να προσπαθήσει να ελέγξει τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό.

Τα κρυπτονομίσματα, τα οποία είναι επίσης περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, έχουν δεχθεί ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα, καθώς σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν εξαφανιστεί από ολόκληρη την αγορά κρυπτογράφησης από το υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο. Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% φέτος.

Την ίδια ώρα, το δίκτυο Ethereum θα ολοκληρώσει αυτή την εβδομάδα την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση που ονομάζεται συγχώνευση (Merge). Αυτό θα μετατρέψει το blockchain Ethereum από ένα μοντέλο proof-of-work σε proof-of-stake και θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του δικτύου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μείωση 99% στις εκπομπές άνθρακα. Οι υποστηρικτές λένε ότι αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια ευρύτερη χρήση του Ethereum.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η συγχώνευση δεν θα επιταχύνει απαραίτητα το δίκτυο Ethereum, το οποίο είναι γνωστό ότι είναι αργό, ούτε θα μειώσει τα τέλη που σχετίζονται με τις συναλλαγές.

Παρόλα αυτά, ο ενθουσιασμός έχει αυξηθεί ενόψει του σπουδαίου γεγονότος. Από τότε που το Ethereum έφτασε στα χαμηλά του για το έτος στα μέσα Ιουνίου, η τιμή για το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ξεπέρασε κατά πολύ το Βitcoin. Το Ethereum έχει αυξηθεί περισσότερο από 90% από τις 19 Ιουνίου, ενώ το Βitcoin έχει αυξηθεί λίγο περισσότερο από 20%.

Οι επενδυτές περιμένουν ότι η εβδομάδα θα έχει σκαμπανεβάσματα για την αγορά κρυπτονομισμάτων, λόγω των δύο αυτών αναμενόμενων γεγονότων, του Merge και των νέων στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Η Federal Reserve αναμένεται επίσης ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια ξανά την επόμενη εβδομάδα, όταν συνεδριάσει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC), κάτι που αναμένεται να επηρεάσει επίσης την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Bitcoin ενισχύεται 3,23% στα 22.317,50 δολάρια, ενώ το Ethereum υποχωρεί 1,24% στα 1.749,16 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κερδίζει 8,36% στα 37,69 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 0,09% στο 0,515781 δολάριο.

Το Polkadot ανεβαίνει 2,25% στα 7,92 δολάρια, το Dogecoin κινείται ανοδικά 0,88% στο 0,064622 δολάριο και το Shiba Inu κερδίζει 1% στο 0,000013 δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.