ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέο χαμηλό 37 ετών έναντι του δολαρίου η στερλίνα

12:47 - 16 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Σε νέο χαμηλό 37 ετών έναντι του δολαρίου η στερλίνα
«Βουτιά» σε νέο χαμηλό 37 ετών κατέγραψε η βρετανική λίρα, στη σκιά της ενίσχυσης του δολαρίου των ΗΠΑ, αλλά και των προειδοποιήσεων ύφεσης της βρετανικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, η στερλίνα υποχώρησε  έως και 1,135 δολάρια στις 8:50 π.μ. στο Λονδίνο προτού σημειώσει μικρή άνοδο στα 1,1378 δολάρια.

Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε κάτω από 1,14 δολ. ΗΠΑ υποχώρησε για πρώτη φορά από το 1985.

Η ραγδαία πτώση του νομίσματος, ήρθε μετά τη δημοσίευση στοιχείων που παρουσίαζαν πτώση 1,6% στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο, τα οποία σύμφωνα με αναλυτές της ING έδειξαν «επιδεινούμενη εικόνα κατανάλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαϊκές αγορές διαπραγματεύονται χαμηλότερα την Παρασκευή, καθώς οι φόβοι για την ανάπτυξη, οι προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων και η συνεχιζόμενη αστάθεια στην αγορά ενέργειας επιβάρυνε τις μετοχές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Παγκόσμια Τράπεζα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία το 2023 κάνοντας λόγο για ύφεση διεθνώς. Η Τράπεζα σημείωσε ότι οι κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας ενδεχομένως να μην είναι αρκετές για να τιθασεύσουν τον καλπάζοντα πληθωρισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.