• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Κατοικίες Αγροί Ενοικιάσεις

Ακίνητα

Αγορά ακινήτων: Οι 10 πιο αποδοτικές περιοχές για επένδυση

Η αγορά οικιστικών ακινήτων στην Ελλάδα βρίσκεται σε άνθηση, καθώς τόσο ξένοι όσο και εγχώριοι επενδυτές αναζητούν συνεχώς ευκαιρίες παρά τις αυξημένες τιμές που σημειώθηκαν για το 2022.

 

Μπλε Κέδρος: «Πράσινο φως» για εξαγορά ακινήτου αξίας €4,1 εκατ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ» ανακοινώνει ότι κατά τη συνεδρίασή του της 24.03.2023 αποφάσισε την χορήγηση άδειας για την κατάρτιση συναλλαγής με συνδεδεμένο μέρος σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ. 1 ν. 4548/2018 και ειδικότερα παρείχε άδεια για την απόκτηση από την Εταιρεία ενός ακινήτου που βρίσκεται στην Αθήνα και επί της οδού Φειδίου αριθ. 8, έναντι τιμήματος 4.100.000,00€.

MIPIM 2023: Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη μεγαλύτερη έκθεση ακινήτων

Έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις με το περίπτερό της και κάνοντας αισθητή την παρουσία της με σειρά επαφών και προβολή σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, επέστρεψε η ελληνική αποστολή που είχε οργανώσει η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), από τη μεγαλύτερη έκθεση ακινήτων MIPIM, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Κάννες, της Γαλλίας, μεταξύ 14 και 17 Μαρτίου 2023.

 

Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες

Στα ζητήματα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία αφιερώθηκε το πάνελ «Εργασιακές ευκαιρίες και αναπηρία: Προσβασιμότητα, βελτιώσεις, ίσες ευκαιρίες»  στο πλαίσιο του The Upfront Initiative, του ετήσιου συνεδρίου της LiFO και της Tsomokos για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο που διεξάγεται στο Ωδείο Αθηνών υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Κτηματολόγιο: Άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση των κτηματολογικών γραφείων

Μέτρα με στόχο την αποσυμφόρηση της λειτουργίας των μεταβατικών Κτηματολογικών Γραφείων και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολίτων, (ιδίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) ανακοίνωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Παράταση προθεσμίας για τις αλλαγές στο έντυπο Ε9

Παράταση έως τις 12 Απριλίου δίνεται στην προθεσμία που έληγε στις 31 Μαρτίου, για αλλαγές στο Ε9 των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Διψήφια αύξηση στις τιμές των διαμερισμάτων στην Ελλάδα το 2022

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, εκτιμάται ότι το δ΄ τρίμηνο του 2022 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 12,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ενώ για το 2022 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 11,1%, έναντι αύξησης 7,6% το 2021, υποστηρίζει στην έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος.

Intrakat: Εντυπωσιακή αναδιαμόρφωση πολυώροφου κτηρίου γραφείων στην Ιπποκράτους

Ενισχύεται η παρουσία της Intrakat στον τομέα του Real Estate με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής ανακατασκευής πολυώροφου κτηρίου γραφείων, ιδιοκτησίας του Ν.Π. «Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών», στο κέντρο της Αθήνας.

«Κούρεμα» στον ΕΝΦΙΑ: Ποιες διορθώσεις στο Ε9 «ξεφουσκώνουν» το εκκαθαριστικό

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν διορθώσεις στα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας κι έτσι να αποφύγουν έξτρα χρεώσεις στον  λογαριασμό για τον ΕΝΦΙΑ του 2023, που καταφθάνει μέσα στον Απρίλιο.

Protio: Οι 10 περιοχές με την υψηλότερη απόδοση ακινήτων

Η επένδυση σε οικιστικά ακίνητα ήταν και είναι πολύ κοντά στην καρδιά μας, καθώς το 76% των Ελλήνων έχουν στην ιδιοκτησία τους κάποιο ακίνητο (Eurostat, 2022). Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδανική για επενδύσεις σε ακίνητα, καθώς είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να “προστατεύσεις” την περιουσία σου.

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι από την πλατφόρμα «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου»

Την αντίθεσή τους στην πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου» εξέφρασαν οι συμβολαιογράφοι κατά την γενική συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσων.

DCP-Καμπουρίδης: Αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες οι μονομερείς ενέργειες της DCI

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα το πρωί η Dolphin Capital Investors Limited (DCI), «η Dolphin Capital Partners Limited (DCP) και ο Μίλτος Καμπουρίδης θα ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι οι μονομερείς ενέργειες της DCI, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης καταγγελίας της υφιστάμενης Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων μεταξύ της DCP και της DCI είναι πλήρως αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της DCP.

Κτηματολόγιο: Παράταση ανάρτησης σε περιοχές της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ευρυτανίας και Φθιώτιδας πως η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων, παρατείνεται μέχρι την 16η Μαΐου 2023.

σελίδα 1 από 237
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman