• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Κατοικίες Αγροί Ενοικιάσεις

Ακίνητα

Το νομικό πλαίσιο για την αγορά απόκτησης  και επαναμίσθωση αξιών θέτει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή χθες Παρασκευή.

Σημάδια βελτίωσης από την περίοδο της υγειονομικής κρίσης δείχνει η αγορά ακινήτων της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιστρέψει στα προ - πανδημίας επίπεδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διέθεσε στο Reporter ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E Real Estates. Στο κέντρο της Αθήνας και σε ακίνητα κατασκευής 1961-1970 έως 95 τ.μ. έστρεψαν το ενδιαφέρον τους οι αγοραστές το 2021. Τα €100.000 ήταν ταβάνι για τη συντριπτική πλειοψηφία.

Οριστικό συμβόλαιο για την πώληση εμπορικού καταστήματος στο Περιστέρι υπέγραψε η Trastor ΑΕΕΑΠ.

Σε παράταση  της προθεσμίας για την οριστική σύνταξη των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές τιμές που λήγει στις 31 Ιανουαρίου προσανατολίζεται η ηγεσία του υπ. Οικονομικών. Η κατάσταση  Εφορίες και τα συμβολαιογραφικά γραφεία είναι οριακή κα  χιλιάδες φορολογούμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τις προθεσμίες. Ήδη, μάλιστα,  παράγοντες της αγοράς ακινήτων ζητούν μετ΄  επιτάσεως την παρέμβαση του Υπ. Οικονομικών ώστε να λυθούν ζητήματα που μπορεί να φέρουν σε αδιέξοδο χιλιάδες ιδιοκτητες.

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη (20.01.2022) η σύμβαση εκμίσθωσης μεταξύ του Δήμου Νάουσας και της αναδόχου, από τον  πρόσφατο διαγωνισμό για το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια», Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ) «Ορεινός Τουρισμός».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα» στο Νομό Ηλείας, ανακοίνωσε σήμερα (20/1) η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ).

Η Blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο του real estate και της τεχνολογίας (prop-tech), η οποία ξεκίνησε από λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα και πλέον έχει διεθνή παρουσία σε Η.Π.Α., Μ. Βρετανία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία, ανακοινώνει σήμερα ότι θα ηγηθεί επένδυσης $14 εκατομμυρίων στη Βραζιλιάνικη startup Tabas.

Με το από 08.12.2021 κοινό αίτημα της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΟΜΚΟΕ, της ΟΜΑΣΕ και της ΠΟΜΙΔΑ, δηλαδή όλων των Φορέων που σχετιζόμαστε με τις συναλλαγές και δικαιοπραξίες επί ακινήτων, είχαμε εγκαίρως επισημάνει την αδυναμία του Συστήματος να ανταποκριθεί στη τεράστια ζήτηση, που προκλήθηκε κυρίως λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών από τη νέα χρονιά, για την πραγματοποίηση δικαιοπραξιών επί ακινήτων μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους. Προκειμένου δε να μπορέσει το σύστημα να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση μεταβίβασης ακινήτων εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, προτείναμε την εξάμηνη παράταση του ισχύοντος μέχρι την 31.12.2021 πλαισίου μεταβιβάσεων ακινήτων επισημαίνοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει πολύ περισσότερα να κερδίσει από την παράταση αυτή, καθώς θα εισπράξει έσοδα από τις συναλλαγές που θα ολοκληρωθούν, ενώ αντίθετα, πολλές ανολοκλήρωτες συμβολαιογραφικές πράξεις θα παραπεμφθούν στις «Ελληνικές Καλένδες» καθώς θα κριθούν ασύμφορες πια για τους συναλλασσόμενους.

Η ενεργειακή εικόνα των κτιρίων στην Ελλάδα, ενώ η Ευρώπη στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από τα κτίρια κατά 60% έως το 2030.

Από τον Φεβρουάριο ανεβαίνει σημαντικά το κόστος για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, με τις νέες και αυξημένες αντικειμενικές αξίες να τίθενται σε ισχύ. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμα επιπλέον κόστος που αφορά την καταχώρηση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου που γίνεται υποχρεωτική.

Σε επιτυχή πλειοδοσία για την απόκτηση οικοπέδου στον Παράδεισο Αμαρουσίου Αττικής, έναντι 2,35 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Trastor.

Με σκοπό την επιτάχυνση καταβολής των δηλώσεων COVID που αφορούν υπεκμισθώσεις ακινήτων, με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή δίνονται νέες προθεσμίες.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β' 6180/23-12-2021 η Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ με αριθμό Α.1257/20.12.2021 που αλλάζει τη «Διαδικασία και δικαιολογητικά Απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)» φυσικών και νομικών προσώπων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι “άτυπες ενώσεις συνιδιοκτητών κτιρίων”, δηλαδή οι διαχειρίσεις πολυκατοικιών.

σελίδα 1 από 206
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman