ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι απώλειες για τα κρυπτονομίσματα-Κάτω από $19.000 το Bitcoin

14:32 - 26 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Συνεχίζονται οι απώλειες για τα κρυπτονομίσματα-Κάτω από $19.000 το Bitcoin
Στα «κόκκινα» βρίσκονται τη Δευτέρα (26/9) τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να μην ξεπερνά τα 19.000 δολάρια, επίπεδο κάτω από το οποίο έμεινε το Σαββατοκύριακο.

Τα κρυπτονομίσματα προέρχονται από μια ταραχώδη εβδομάδα με απότομες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες κεντρικές τράπεζες και συρρικνούμενους οικονομικούς δείκτες που δείχνουν όλο και περισσότερο προς την ύφεση.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το Bitcoin παραμένει υπό πίεση λόγω του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και δεν δείχνει σε αυτή τη φάση ικανό να ξεπεράσει άμεσα τα 20.000 δολάρια.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι απώλειες για το Ethereum μετά το Merge, με το δεύτερο τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα να διαπραγματεύεται χαμηλότερα τις 10 τελευταίες ημέρες μετά τη μετάβαση από το πρωτόκολλο Proof-of-Work στο πιο φιλικό προς το περιβάλλον Proof-of-Stake.

Ο Δείκτης Αγοράς CoinDesk, ο οποίος παρακολουθεί την απόδοση 20 μεγάλων κρυπτονομισμάτων, παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος στο 940 περίπου. Ο δείκτης Φόβου και Απληστίας που μετρά το συναίσθημα των επενδυτών διολίσθησε και πάλι από την περιοχή του φόβου σε αυτή του ακραίου φόβου.

Η τιμή των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να πέφτει σε συγχρονισμό με τις αγορές μετοχών και άλλων περιουσιακών στοιχείων που επίσης κατέγραψαν σημαντικές απώλειες την Παρασκευή. Ο τεχνολογικός Nasdaq και ο S&P 500 υποχώρησαν 1,8% και 1,7%, αντίστοιχα, πέφτοντας τις πέντε από τις τελευταίες έξι εβδομάδες εν μέσω συνεχιζόμενων φόβων των επενδυτών για τον πληθωρισμό και την οικονομία. Τα κρυπτονομίσματα ακολουθούν φέτος σε μεγάλο βαθμό τις μετοχές.

Οι αγορές προσπαθούν ακόμα να προσαρμοστούν στην επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης της Fed και την επιδείνωση άλλων δεικτών, όπως τα στοιχεία για τις κατοικίες στις ΗΠΑ, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένονται και νέα καθοριστικά στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, η πρόσφατη άνοδος του δολαρίου υποδηλώνει ότι οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι πιθανό να συνεχίσουν να… μαραζώνουν, αν και κάποιοι επισημαίνουν ότι έχουν δείξει μεγαλύτερη αντοχή στις πιέσεις από πιο παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δική τους ιδιοσυγκρασία και οι τιμές επηρεάζονται και από διαφορετικούς παράγοντες από, ας πούμε, την ενίσχυση του δολαρίου», σημείωσε ο Λόρενς Λέβιτιν του CoinDesk.

Παρά την ανησυχητική συμπεριφορά του Βitcoin την περασμένη εβδομάδα, ο ΝτιΠασκουάλε του BitBull εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «το επίπεδο των 18.000 δολαρίων συνεχίζει να παρέχει αξιοπρεπή υποστήριξη».

«Εάν το BTC δεν καταρρεύσει τις επόμενες ημέρες, θα μπορούσαμε να δούμε ανοδική κίνηση τον Οκτώβριο με τα 24.000 δολάρια και τα 26.000 δολάρια να είναι αρχικά τα επίπεδα που μπορούμε να παρακολουθούμε», συμπλήρωσε.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Bitcoin υποχωρεί 1,06% στα 18.899,44 δολάρια, ενώ το Ethereum κατρακυλά 2,39% στα 1.296,14 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana υποχωρεί 4,12% στα 32,28 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 4,13% στο 0,439350 δολάριο.

Το Polkadot πέφτει 0,72% στα 6,29 δολάρια, το Dogecoin κινείται ισχυρά πτωτικά 4,06% στο 0,060179 δολάριο και το Shiba Inu «βουτά» 4,70% στο 0,000011 δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.