ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων το Bitcoin- Ξεπέρασε τα $20.000

14:50 - 27 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων το Bitcoin- Ξεπέρασε τα $20.000
«Ανάσα» παίρνει την Τρίτη (27/9) η αγορά κρυπτονομισμάτων, με τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα να καταγράφουν σημαντική άνοδο και το Bitcoin συγκεκριμένα να ξεπερνά τα 20.000 δολάρια, σημειώνοντας υψηλό ημερών.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έφτασε μέσα στην ημέρα να ξεπερνά τα 20.300 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και 12 ημέρες, πριν υποχωρήσει ελαφρά.

Το ράλι του Bitcoin έδωσε ώθηση στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, αν και το πρώτο τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα δυσκολεύεται να βρει κατεύθυνση, καθώς από τα μέσα Ιουνίου διαπραγματεύεται μεταξύ 18.000 και 25.000 δολαρίων από τα μέσα Ιουνίου, μετά την κατάρρευση που οδήγησε σε ρευστοποιήσεις σχεδόν 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από ολόκληρη την αγορά από την κορύφωσή της τον Νοέμβριο.

Αυτή η πτώση της αγοράς προήλθε από τις αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες με στόχο τον έλεγχο του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού καθώς και από ένα κύμα χρεοκοπιών και ζητημάτων αφερεγγυότητας στη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Οι επενδυτές της εν λόγω αγοράς συνεχίζουν να παρακολουθούν τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, καθώς τα ψηφιακά νομίσματα έχουν στενή συσχέτιση με τα χρηματιστήρια φέτος, ειδικά τη Wall Street. Τα υψηλότερα επιτόκια έχουν ασκήσει πίεση στον S&P 500 και στον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq.

Η αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες την περασμένη εβδομάδα σηματοδότησε ένα «σημαντικό γεγονός» για τις αγορές κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τον Βιτζάι Αγιάρ, αντιπρόεδρο εταιρικής ανάπτυξης στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno.

Είναι ενδιαφέρον, πάντως, επισημαίνει το CNBC, ότι το ράλι του Βitcoin, που ξεκίνησε τη Δευτέρα, συνέβη παρά την πτώση των αμερικανικών μετοχών, με τον S&P 500 να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο του 2022, σε μια ένδειξη, ίσως, ότι η συσχέτιση μεταξύ κρυπτογράφησης και μετοχών θα μπορούσε να εξασθενεί.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά και την πορεία του αμερικανικού δολαρίου. Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός «καλαθιού» νομισμάτων, ενισχύεται περισσότερο από 18% φέτος. Το Bitcoin κινείται αντίστροφα προς το δολάριο, επομένως ένα ισχυρό δολάριο είναι αρνητική ένδειξη για το Βitcoin.

Ωστόσο, ο Αγιάρ είπε ότι ο δείκτης του δολαρίου θα μπορούσε να πλησιάζει στην κορύφωσή του, κάτι που θα σήμαινε ότι ίσως και το Βitcoin έχει φτάσει ήδη στο κατώτατο σημείο του. Αυτός θα μπορούσε να είναι και ένας λόγος πίσω από την άνοδο του Βitcoin.

Από τα μέσα Ιουνίου, όταν η αγορά κρυπτονομισμάτων κατέγραψε πρόσφατα χαμηλά, οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στη μεγάλη αναβάθμιση στο blockchain του Ethereum, το Merge, η οποία άλλαξε το πρωτόκολλο επικύρωσης των συναλλαγών στο Ethereum και μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

Ενόψει της αναβάθμισης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, η τιμή του Ethereum, του εγγενούς κρυπτονομίσματος του εν λόγω δικτύου, διπλασιάστηκε, ξεπερνώντας κατά πολύ τα κέρδη του Βitcoin κατά την περίοδο. Ωστόσο έκτοτε κατέγραφε συνεχώς απώλειες, μέχρι να ανακάμψει σημαντικά τις τελευταίες ώρες.

Μετά τη θετική αυτή… στροφή, η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς πλησιάζει το πολυπόθητο όριο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin… εκτοξεύεται 7,73% στα 20.298,65 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει σημαντικά 7,84% στα 1.396,70 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κερδίζει 7,62% στα 34,85 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 3,95% στο 0,457107 δολάριο.

Το Polkadot ανεβαίνει 6,77% στα 6,75 δολάρια, το Dogecoin κινείται ανοδικά 3,79% στο 0,062457 δολάριο και το Shiba Inu κερδίζει 5,39% στο 0,000011 δολάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:52 - 27 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.