ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης το Dogecoin- Ξεπέρασε το Cardano

09:30 - 02 Νοε 2022 | Νομίσματα
Έκτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης το Dogecoin- Ξεπέρασε το Cardano
Το Dogecoin «καλπάζει» χάρη στην εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ και πλέον είναι το έκτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης, αντικαθιστώντας το ADA του Cardano.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του υπερβαίνει αυτήν τη στιγμή αυτή του ADA, αλλά και περισσότερων από 120 μελών του S&P 500.

Η τιμή του έχει αυξηθεί πάνω από 150% τις τελευταίες ημέρες, καταγράφοντας υψηλό έξι μηνών. Το meme coin που ξεκίνησε ως αστείο το 2013, έχει πλέον κεφαλαιοποίηση άνω των 19,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το ADA περίπου 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Dogecoin είδε την τιμή του να διπλασιάζεται τον Οκτώβριο, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στα 150 κρυπτονομίσματα που βρίσκονται στο CoinDesk Market Index.

Η εντυπωσιακή άνοδός του οφείλεται στην εξαγορά του Twitter από τον Μασκ που δηλώνει… θαυμαστής του.

Μάλιστα, στο παρελθόν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει πει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει Dogecoin για να περιορίσει τα ανεπιθύμητα μηνύματα και τα bots στο Twitter και να χρεώνει τους χρήστες για τα tweets τους.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Cardano, Τσαρλς Χόσκινσον, η εξαγορά του Twitter από τον Μασκ αύξησε την πιθανότητα συγχώνευσης του Dogecoin με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, ο Χόσκινσον πρότεινε στο σύστημα Dogecoin να γίνει sidechain στο Cardano.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι σχεδιάζει να κάνει ο Μασκ με το Dogecoin, κάτι που δημιουργεί αστάθεια στην τιμή του.

Την αυξητική τάση του Dogecoin ακολουθούν και άλλα meme coins, με κυριότερο τον βασικό του… ανταγωνιστή, Shiba Inu.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 02 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.