ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ναυάγησε» το deal εξαγοράς του FTX από το Binance

01:33 - 10 Νοε 2022 | Νομίσματα
«Ναυάγησε» το deal εξαγοράς του FTX από το Binance
Η συμφωνία για την εξαγορά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, FTX, «κατέρρευσε» τελικά, καθώς το Binance δήλωσε ότι αποσύρεται αφού έκανε τον απαραίτητο έλεγχο για την προτεινόμενη εξαγορά.

Υπενθυμίζεται ότι το Binance υπέγραψε μια μη δεσμευτική συμφωνία την Τρίτη (8/11) για να αγοράσει τη μονάδα του FTX εκτός των ΗΠΑ προκειμένου να βοηθήσει στην κάλυψη «κρίσιμης ρευστότητας» στο ανταγωνιστικό ανταλλακτήριο.

«Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, καθώς και τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με κακή διαχείριση κεφαλαίων των πελατών και υποτιθέμενες έρευνες πρακτορείων των ΗΠΑ, αποφασίσαμε ότι δεν θα επιδιώξουμε την πιθανή εξαγορά του FTX.com» ανέφερε το Binance σε επίσημη δήλωσή του.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του FTX, Sam Bankman-Fried, είπε στους υπαλλήλους του ανταλλακτηρίου σε μήνυμα τού που είδε το Reuters ότι το Binance δεν είχε εκφράσει προηγουμένως επιφυλάξεις για τη συμφωνία.

Σημειώνεται ότι το FTX.com αντιμετωπίζει έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σχετικά με τον χειρισμό των κεφαλαίων των πελατών του, καθώς και με τις δραστηριότητές του στον δανεισμό κρυπτονομισμάτων.

Το… αλαλούμ με το FTX έχει «χτυπήσει» τις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Το bitcoin, το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα, σημείωσε ημερήσια πτώση 13% στα 16.277 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.