ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα σύννεφα παραμένουν στην αγορά κρυπτονομισμάτων- Μεικτά πρόσημα

16:12 - 02 Δεκ 2022 | Νομίσματα
Τα σύννεφα παραμένουν στην αγορά κρυπτονομισμάτων- Μεικτά πρόσημα
Διαφορετικές τάσεις καταγράφουν την Παρασκευή (2/12) τα μεγαλύτερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα, υπογραμμίζοντας την επιφυλακτικότητα των επενδυτών σχετικά με τη μοίρα του κλάδου και την ευρύτερη οικονομία.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται οριακά πάνω από τα 17.000 δολάρια, έχοντας ανέβει τρεις συνεχόμενες ημέρες εν μέσω ενθαρρυντικών δεδομένων για τις θέσεις εργασίας και την παραγωγικότητα και τις ελπίδες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ήταν έτοιμη να περιορίσει τη επιθετική νομισματική πολιτική της.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ έδειξε σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, χαμηλότερα από το πρόσφατο καθεστώς 75 bps.

Όμως, σχεδόν δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Πάουελ, τα κρυπτονομίσματα δεν έδειχναν να… ενθουσιάζονται σε μεγάλο βαθμό από την προοπτική αυξημένης ρευστότητας και ανησυχούσαν περισσότερο για τη μετάδοση που συνδέεται με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, αλλά και τα γενικότερα… ναυάγια του κλάδου.

«Τα κρυπτονομίσματα δυσκολεύονται», έγραψε ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς για την εταιρεία παραγωγής συναλλάγματος Oanda. «Αυξάνονται οι ανησυχίες ότι τα δάνεια Tether θα μπορούσαν να είναι ο επόμενος μεγάλος κίνδυνος για την κρυπτογράφηση. Τα stablecoins αποτελούν σημαντικό μέρος του κόσμου των κρυπτονομισμάτων και εάν ένα από τα σημαντικότερα “λυγίσει”, αυτό θα οδηγήσει το Bitcoin και το Ethereum σε νέα χαμηλά».

Ο δείκτης CoinDesk Market Index (CDI), ένας δείκτης που μετρά την απόδοση των κρυπτονομισμάτων, υποχώρησε 1,26%.

Ο Μόγια σημείωσε ότι οι επενδυτές – κρυπτογράφησης και άλλοι – θα περιμένουν τη δημοσιοποίηση των δεδομένων μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, η οποία έχει δείξει σημάδια «παγώματος» τους τελευταίους μήνες. Τον Νοέμβριο, οι ιδιωτικές εταιρείες πρόσθεσαν μόνο 127.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την ADP, λιγότερο από το ήμισυ του αριθμού του Οκτωβρίου.

Το τελευταίο 24ωρο η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει μείνει σχετικά σταθερή στα 850 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Bitcoin υποχωρεί 0,34% στα 17.085,07 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 0,34% στα 1.294,67 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana χάνει 1,19% στα 13,71 δολάρια, ενώ το Cardano σημειώνει πτώση 0,36% στο 0,31774400 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 3,23% στα 5,60 δολάρια, το Dogecoin υποχωρεί 4,55% στο 0,09996116 δολάριο και το Shiba Inu υποχωρεί 0,28% στο 0,00000928 δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.