ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Sam Bankman Fried κρίθηκε προφυλακιστέος- Βαρύ κατηγορητήριο

09:46 - 14 Δεκ 2022 | Νομίσματα
Ο Sam Bankman Fried κρίθηκε προφυλακιστέος- Βαρύ κατηγορητήριο
Δικαστήριο στις Μπαχάμες αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης εκ μέρους του Sam Bankman Fried και έδωσε εντολή να οδηγηθεί ο συλληφθείς ιδρυτής της FTX σε φυλακή της νησιωτικής χώρας.

Κατά την πρώτη εμφάνισή του στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή του τη Δευτέρα, ο επικεφαλής δικαστής Joyann Ferguson-Pratt είπε ότι ο άλλοτε μεσσίας των κρυπτονομισμάτων ήταν ύποπτος φυγής. Ο συνήγορος του 30χρονου είχε προτείνει την καταβολή εγγύησης 250.000 δολαρίων σε μετρητά. ώστε ο πελάτης του να παραμείνει σε κατ’οίκον περιορισμό φορώντας ειδικό βραχιόλι στον αστράγαλο.

«Ο κίνδυνος φυγής είναι τόσο μεγάλος που ο Samuel Bankman-Fried θα πρέπει να προφυλακιστεί», δήλωσε ο επικεφαλής δικαστής Joyann Ferguson-Pratt. «Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος όρος που θα μπορούσα να βάλω στον Samuel Bankman-Fried για να ικανοποιήσω επαρκώς, λόγω της πρόσβασής του σε σημαντικά οικονομικά μέσα, ότι δεν θα μπορούσε να διαφύγει» εξήγησε.

Η ακρόαση για την έκδοση του Bankman-Fried ορίστηκε για τις 8 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα στη διαδικασία δικαστικής αγωγής την Τρίτη, ο δικηγόρος του είπε ότι θα πολεμήσει τα σχέδια για έκδοση στις ΗΠΑ όπου αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν έχουν απαγγείλει 8 κατηγορίες στον Bankman-Fried συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας και της απάτης, για φερόμενη κατάχρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κεφάλαια πελατών πριν από τη θεαματική κατάρρευση της αυτοκρατορίας κρυπτονομισμάτων του τον περασμένο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.