ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Πώς η «κατάρρευση» της FTX θα αλλάξει τα πάντα Κύριο

22:21 - 24 Δεκ 2022 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Πώς η «κατάρρευση» της FTX θα αλλάξει τα πάντα
Η κατάρρευση της FTX έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, ενώ η εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει κλονιστεί σημαντικά.

«Η κατάρρευση αυτή ήταν καταστροφική για τους επενδυτές», τόνισε η Λουίζ Άμποτ, στέλεχος της Keystone Law η οποία ειδικεύεται σε υποθέσεις απάτης μέσω κρυπτονομισμάτων.

Το CNCB, παρουσίασε τρία σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου μπορεί να αλλάξει άρδην τη βιομηχανία των crypto.

Πιο αυστηρή εποπτεία

Η κατάρρευση της FTX ίσως παρακινήσει τις αρχές στο να λάβουν μέτρα για την προστασία των επενδυτών και της αγοράς στο μέλλον. 

Δεδομένης της έλλειψης ελέγχου και εποπτείας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, οι επενδυτές δεν έχουν τον ίδιο βαθμό προστασίας όπως οι αντίστοιχοι που δραστηριοποιούνται στις παραδοσιακές αγορές.

Ενοποίηση

Το 2028, πολλές ήταν οι εταιρείες που αναδύθηκαν στην αγορά των crypto, ενώ μία εξ αυτών ήταν και η FTX.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η όλη αγορά δεδομένης της μετάδοσης αυτής είναι το γεγονός πως τόσο η FTX όσο και η Alameda ήταν σημαντικές πλατφόρμες επενδύσεων», τόνισε ο CEO της Blockchain.com, Πίτερ Σμιθ. 

H Near Foundation η οποία έχει δημιουργήσει και το blockchain «Near», ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες οι οποίες επένδυσαν στην FTX. Η CEO της εταιρείας Μαρίκε Φλαμάν, υπογράμμισε πως η εταιρεία είχε περιορισμένη έκθεση στην FTX.

Παρ’ όλα αυτά τόνισε πως «η κατάρρευση αποτέλεσε έκπληξη. Οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικές, αφού πολλές εταιρείες οι οποίες είχαν έκθεση στην FTX δε θα έχουν τα κεφάλαια να αναπτυχθούν».

Ο κίνδυνος μετάδοσης φαίνεται ξεκάθαρα βάσει των αποτελεσμάτων πρόσφατης έρευνας της CryptoQuant, σύμφωνα με την οποία έχουν υπάρξει εκροές περίπου 900.000 bitcoin από τις πλατφόρμες συναλλαγών από το 2020.

Καινοτομία και Web3

Οι υποστηρικτές του Web3, το οποίο θα βασίζεται στην τεχνολογία blockchain, πιστεύεται ότι θα οδηγήσει σε καινοτομία του τομέα.

Σύμφωνα με τη Φλαμάν «πολλές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της ψηφιακής καινοτομίας και του metaverse καταλαβαίνουν πως οι τεχνολογίες αυτές έχουν έρθει για να μείνουν».

«Είτε πρόκειται για ένα ψηφιακό εισιτήριο, είτε για μία ψηφιακή ταυτότητα ή κάτι το συλλεκτικό, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα αποτελέσουν όλο και μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας «τόνισε ο Ίαν Ρότζερς της εταιρείας Ledger στο CNBC. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.