ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Τον Δεκέμβριο οι λιγότερες κυβερνοεπιθέσεις του 2022

09:55 - 05 Ιαν 2023 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Τον Δεκέμβριο οι λιγότερες κυβερνοεπιθέσεις του 2022
Το 2022 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων, αλλά, παρά τις προκλήσεις, οι κυβερνοεπιθέσεις που σχετίζονται με αυτά μειώθηκαν σημαντικά τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, όπως τον Οκτώβριο, όπου καταγράφηκε σημαντική άνοδος στις κρυπτο-κλοπές.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας blockchain CertiK, ο κλάδος υπέστη ζημία περίπου 62,2 εκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο, που είναι η χαμηλότερη σε μηνιαία βάση για το 2022.

Η εταιρεία πληροφοριών Blockchain Chainalysis αποκάλυψε ότι η βιομηχανία έχασε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε 125 χακαρίσματα από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2022. Συνολικά, στη διάρκεια όλης της προηγούμενης χρονιάς εκλάπησαν περίπου 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Οκτώβριος χαρακτηρίστηκε ως «Hacktober» λόγω του αριθμού των κρυπτο-κλοπών κατά τη διάρκεια της περιόδου, καθώς ο μήνας ολοκληρώθηκε με 44 καταγεγραμμένες επιθέσεις, που αντιστοιχούν σε ζημίες 657 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, το φαινόμενο κατέγραψε πτώση τον Δεκέμβριο, με λίγες μόνο εταιρείες να επηρεάζονται. Ενώ ο Οκτώβριος είχε 11 χακαρίσματα μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες, που οδήγησαν σε απώλειες άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Δεκέμβριος είχε μόνο 11 κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια όλου του μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.