ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγίζει τα $23.000 το Bitcoin- Μεικτά πρόσημα για τα κρυπτονομίσματα

16:34 - 23 Ιαν 2023 | Νομίσματα
Αγγίζει τα $23.000 το Bitcoin- Μεικτά πρόσημα για τα κρυπτονομίσματα
Το καλό… φεγγάρι για τα κρυπτονομίσματα μέσα στο 2023 συνεχίζεται, με το Bitcoin να ξεπερνά μέσα στο Σαββατοκύριακο τα 23.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Αυγούστου, πριν υποχωρήσει ελαφρά.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ανέβηκε περισσότερο από 8% την περασμένη εβδομάδα, ενώ από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί 37%, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να μην… πτοούνται από τις διάφορες αντιξοότητες στη βιομηχανία κρυπτογράφησης, με πιο πρόσφατη το αίτημα πτώχευσης που κατέθεσε η Genesis Global Holdco LLC.

Βέβαια, αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν ότι το θετικό κλίμα μπορεί να είναι προσωρινό και βραχύβιο. «Το Bitcoin και πολλά altcoin είναι… καυτά τώρα, αλλά αναμένουμε να… ηρεμήσουν. Δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε το Bitcoin να δοκιμάζει τα 20.000 δολάρια τις επόμενες ημέρες.

Για την επόμενη εβδομάδα, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα πρέπει να προσέχουν τους καθοδικούς κινδύνους και ενδεχομένως να επιδιώκουν να αποκομίσουν κέρδη», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή κεφαλαίων κρυπτονομισμάτων, BitBull Capital, Τζο ΝτιΠασκουάλε.

Αν και υποχωρεί ελαφρά, γενικότερα θετικό είναι το κλίμα και για το Ethereum, που την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε 4,5% και από τις 31 Δεκεμβρίου έχει ενισχυθεί 35%.

Ο δείκτης αγοράς CoinDesk (CMI), ένας δείκτης μέτρησης της απόδοσης στην αγορά των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων, καταγράφει ελαφρά άνοδο.

Η άνοδος των κρυπτονομισμάτων το Σαββατοκύριακο ακολούθησε μια θετική Παρασκευή για τους δείκτες των παραδοσιακών χρηματιστήριων, καθώς ο τεχνολογικός Nasdaq και ο S&P 500, ο οποίος έχει ισχυρό τεχνολογικό στοιχείο, σημείωσαν άλμα 2,6% και 1,8%, αντίστοιχα. Οι παραδοσιακές αγορές περιουσιακών στοιχείων εξέτασαν αισιόδοξα τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός μειώνεται χωρίς να ρίξει την οικονομία σε απότομη ύφεση και ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα επαναφέρει την επόμενη αύξηση των επιτοκίων στις 25 μονάδες βάσης (bps) από την πιο πρόσφατη των 75 και των 50 bps.

Εν τω μεταξύ, η Signature Bank δεν θα χειρίζεται συναλλαγές κρυπτογράφησης μικρότερες από 100.000 δολάρια , σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται δήλωση του κολοσσού Binance. Σε μια δήλωση στο Bloomberg, η Binance είπε ότι η Signature, η οποία επιδιώκει να μειώσει την έκθεσή της στις αγορές κρυπτογράφησης, «δεν θα υποστηρίζει πλέον κανέναν πελάτη που θέλει να προχωρήσει σε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα κάτω των 100.000 USD από την 1η Φεβρουαρίου 2023». Η Binance είπε ότι αυτό θα ισχύει «για όλους τους πελάτες της Signature που συναλλάσσονται με κρυπτονομίσματα και σημείωσε ότι ορισμένοι χρήστες ενδέχεται «να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τραπεζικές μεταφορές SWIFT για να αγοράσουν ή να πουλήσουν κρυπτονομίσματα με/για αμερικάνικα δολάρια» αν τα ποσά είναι μικρότερα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Signature, η οποία κατατάσσεται μεταξύ των πιο φιλικών προς την κρυπτογράφηση τραπεζών, και άλλες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μειώνουν την έκθεσή τους στα κρυπτονομίσματα, ως μέρος των διευρυνόμενων επιπτώσεων από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX. Τον Δεκέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Signature είπε ότι η τράπεζα θα συρρικνώσει τις καταθέσεις της που συνδέονται με κρυπτονομίσματα κατά 8 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των συνολικών καταθέσεων 103 δισεκατομμυρίων δολαρίων της τράπεζας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ή περίπου το 23,5%, προήλθε από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης από τον Σεπτέμβριο του 2022. Όμως, δεδομένων των πρόσφατων «θεμάτων» στον χώρο, η Signature θα μειώσει αυτό το ποσό σε λιγότερο από 20 % και ενδεχομένως κάτω από 15% τελικά, είπε ο Τζο ΝτεΠάολο της Signature σε συνέδριο επενδυτών που διοργανώθηκε από την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Bitcoin υποχωρεί 0,07% στα 22.877,12 δολάρια, ενώ το Ethereum πέφτει 0,18% στα 1.629,68 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana υποχωρεί 2,50% στα 24,42 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 1,29% στο 0,37629300 δολάριο.

Το Polkadot ανεβαίνει 2,14% στα 6,40 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 2,82% στο 0,08883131 δολάριο και το Shiba Inu πέφτει 0,32% στο 0,00001209 δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.