ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος το Bitcoin- Ξεπέρασε τα $23.000

16:13 - 24 Ιαν 2023 | Νομίσματα
Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος το Bitcoin- Ξεπέρασε τα $23.000
Το όριο των 23.000 δολαρίων δοκιμάζει ξανά το Bitcoin την Τρίτη (24/1), με τα κρυπτονομίσματα να καταγράφουν γενικότερα μεικτά πρόσημα.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, καθώς οι miners μειώνουν τις πωλήσεις εξορυσσόμενων κρυπτονομισμάτων. Νωρίς την Τρίτη ξεπέρασε τα 23.000 δολάρια, φτάνοντας σε ράλι 30% σε δύο εβδομάδες, ενώ οι ροές Onchain που παρακολουθούνται από αναλυτές στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitfinex δείχνουν ότι η ποσότητα του Βitcoin που μεταφέρεται από τις διευθύνσεις των miners σε πορτοφόλια που ανήκουν σε ανταλλακτήρια έχει μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα πολλών ετών.

«Οι miners είναι επίσης σε καλύτερη κατάσταση. Οι πωλήσεις είναι τώρα σε χαμηλό τριετίας», ανέφεραν οι αναλυτές της Bitfinex. «Είναι μια πιθανή ένδειξη ότι οι miners είτε έχουν ήδη μεταβεί είτε βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης σε μια πηγή αγοραστικής πίεσης. Οι εξορύκτες κρατούν το Bitcoin τους επειδή αναμένουν περαιτέρω αυξήσεις», πρόσθεσαν οι αναλυτές.

Οι μειωμένες πωλήσεις των miners συνεπάγονται ασθενέστερη πίεση πωλήσεων από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή νομισμάτων και γενικά θεωρούνται σημάδι ανόδου της τιμής.

Η πρόσφατη άνοδος των τιμών, ωστόσο, μπορεί να ανατραπείκαθώς οι traders αποκομίζουν τελευταία κέρδη εν μέσω χαμηλότερης ρευστότητας στη συνολική αγορά, επεσήμαναν οι αναλυτές της Bitfinex.

Το Bitcoin έχει σημειώσει ράλι σχεδόν 40% αυτόν τον μήνα παρά τους παρατεταμένους φόβους μετάδοσης της κατάρρευσης της FTX. Το κρυπτονόμισμα εκτινάχθηκε πάνω από 7% την Παρασκευή, το υψηλότερο ημερήσιο κέρδος από τις 10 Νοεμβρίου, ακόμη και όταν Genesis κήρυξε πτώχευση.

Τεχνικοί δείκτες που παρακολουθούν δεδομένα από επίσημα ανταλλακτήρια, όπως το Coinbase, υποδηλώνουν ότι το Βitcoin παρουσίασε πίεση αγοράς από τις αρχές Ιανουαρίου, ενώ οι αναλυτές στοιχηματίζουν σε υψηλότερες τιμές τον Ιούλιο.

Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα… γερά πορτοφόλια Bitcoin επέλεξαν τη συσσώρευση τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

«Η συσσώρευση Βitcoin προήλθε κυρίως από μεγάλα πορτοφόλια (πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια). Αυτά τα πορτοφόλια και οι μεγάλοι παίκτες απορρόφησαν την προσφορά που ήρθε μετά την κατάρρευση της FTX και την πληθώρα άλλων πτωτικών γεγονότων», σημείωσαν οι αναλυτές.

Αυτό δείχνει, σύμφωνα με τους αναλυτές, ότι οι μικρότεροι επενδυτές πιθανότατα «απλώς θα ενταχθούν» στο ράλι Βιtcoin, ενώ οι ισχυρότεροι κρατούν τις θέσεις τους.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin ενισχύεται 0,58% στα 23.016,91 δολάρια, ενώ το Ethereum πέφτει 0,24% στα 1.630,06 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 0,31% στα 24,55 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 0,03% στο 0,37680000 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 1,39% στα 6,51 δολάρια, το Dogecoin σταθεροποιείται στο 0,08906230 δολάριο και το Shiba Inu πέφτει 0,86% στο 0,00001201 δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.