ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικό κλίμα… περιμένοντας τις ΗΠΑ τα κρυπτονομίσματα

16:35 - 14 Φεβ 2023 | Νομίσματα
Θετικό κλίμα… περιμένοντας τις ΗΠΑ τα κρυπτονομίσματα
Κέρδη καταγράφουν τα περισσότερα από τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Τρίτη (14/2), περιμένοντας τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Το Bitcoin προσπαθεί να ξαναπιάσει το όριο των 22.000 δολαρίων, διαπραγματευόμενο λίγο κάτω από αυτό, ενώ η αγορά συνεχίζει να ταλανίζεται από προβλήματα.

Οι ρυθμιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τον τομέα της κρυπτογράφησης αυτές τις μέρες και το stablecoin BUSD της Binance είναι ο τελευταίος στόχος τους. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) πρόκειται να επιβάλλει κυρώσεις στην Paxos, εκδότη του BUSD, με την εταιρεία να σημειώνει ότι θα αμυνθεί σθεναρά και η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Οι έμποροι δεν αντιδρούν καλά, με τις αναλήψεις από την Binance να αυξάνονται, σύμφωνα με στοιχεία on-chain από τη Nansen.

«Εάν αυτό είναι ζήτημα Binance, βλέπουμε να επιβάλλεται περαιτέρω είδος ρυθμιστικού ελέγχου από την SEC και αυτό σίγουρα επιβαρύνει τις αγορές κρυπτογράφησης», δήλωσε ο Ράιαν Γκρέις, επικεφαλής Digital Assets της Tastycrypto στο CoinDesk TV.

Ο Γκρέις, πάντως, εκτιμά ότι είναι πιθανό το Βitcoin να τελειώσει το έτος πάνω από τα 25.000 δολάρια, αλλά το άμεσο μέλλον του εξακολουθεί να έχει δυσκολίες.

«Θα δούμε πολύ περισσότερη αστάθεια, πολύ περισσότερη αστάθεια πριν φτάσουμε εκεί», τόνισε.

Οι επενδυτές περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό εντός της ημέρας, φοβούμενοι ότι η Federal Reserve δεν θα χαλαρώσει τη στάση της όσον αφορά τα επιτόκια.

Μάλιστα, οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεψαν άλλες δύο αυξήσεις επιτοκίων μέσα στη χρονιά και καμία μείωση.

Στο κλίμα αυτό, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin βρίσκεται κάτω από τα 420 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, η κυριαρχία του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος έναντι των altcoins αυξήθηκε κατά 0,5% τις τελευταίες ημέρες και πλησιάζει το 42%.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς, ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για άλλη μια φορά στο CoinMarketCap, αφού έπεσε κάτω από αυτό το όριο χθες.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin ενισχύεται 0,91% στα 21.822,55 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 2,63% στα 1.521,46 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 4,86% στα 21,47 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 2,70% στο 0,36170000 δολάριο.

Το Polkadot ενισχύεται 0,93% στα 6,11 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 0,11% στο 0,08197533 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 0,84% στο 0,00001232 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.