ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Fed διχάζει και τα κρυπτονομίσματα-Κάτω από $24.000 το Bitcoin

16:07 - 23 Φεβ 2023 | Νομίσματα
H Fed διχάζει και τα κρυπτονομίσματα-Κάτω από $24.000 το Bitcoin
Αναστάτωση προκάλεσαν στις αγορές τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, με τα κρυπτονομίσματα να μην αποτελούν εξαίρεση και να διαπραγματεύονται με μεικτά πρόσημα την Πέμπτη (23/2).

Το Bitcoin έπεσε κοντά στα 23.600 δολάρια αμέσως μετά την έκθεση FOMC, η οποία ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν και νέες αυξήσεις επιτοκίων για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός.

Βέβαια, σύμφωνα με τα πρακτικά, η πλειοψηφία των αξιωματούχων της Fed συμφώνησε στην τελευταία συνεδρίαση να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων του επιτοκίου αναφοράς της κεντρικής τράπεζας σε 25 μονάδες βάσης.

«Όλοι είναι επιφυλακτικοί για το τι πρόκειται να συμβεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους», δήλωσε στο CoinDesk TV ο Τζέικ Μπόιλ, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής στη χρηματιστηριακή εταιρεία κρυπτογράφησης Caleb and Brown. «Σε αυτό το σημείο, φαίνεται ότι υπάρχει μια πιο συντηρητική προσέγγιση, με βάση ότι οι 25 μονάδες βάσης έχουν λιγότερο αντίκτυπο από τις 50, αλλά είναι κρίσιμο να θυμόμαστε όλοι ότι αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα επιτόκια συνεχίζουν να ανεβαίνουν, πράγμα που σημαίνει ότι λύση σαφώς δεν υπάρχει », συμπλήρωσε.

Ο Μπόιλ πρόσθεσε: «Σε συνδυασμό με τη ρυθμιστική αβεβαιότητα που φαίνεται να έχει ο τομέας των κρυπτονομισμάτων αυτές τις μέρες, θα ήταν δίκαιο να υποθέσουμε ότι θα υπάρξει περαιτέρω αστάθεια και απροσδόκητες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια αυτού του έτους».

Αντίθετα, ανοδικά κινείται το Ethereum, με τον αναλυτή του CoinDesk Γκλεν Γουίλιαμς να σημειώνει ότι το BTC και το ETH αποκλίνουν σε διαφορετικό μέτωπο, με τους επενδυτές να στέλνουν Βitcoin στα ανταλλακτήρια και να αφαιρούν Ethereum από αυτά. Οι κινήσεις σηματοδοτούν πτωτικό συναίσθημα για το Βitcoin και ανοδικό για το Ethereum, μια απόκλιση από τη συνήθη συσχέτισή τους.

Την ίδια ώρα, η JPMorgan ανέφερε σε έκθεσή της ότι το ανταλλακτήριο Coinbase βρίσκεται σε τροχιά αξιοσημείωτης ετήσιας βελτίωσης στα EBITDA.

Θετικά νέα έρχονται και από την Ασία, καθώς οι επενδυτές φέρονται να στρέφονται ξανά με ιδιαίτερη… όρεξη στα κρυπτονομίσματα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ισχυρή τάση μπορεί να συνεχιστεί, ακόμα κι αν η Fed παραμείνει επιθετική για τους επόμενους μήνες, αφού αυτό που συμβαίνει σε άλλα μέρη του κόσμου όσον αφορά τη νομισματική χαλάρωση μπορεί να είναι αρκετό για να αντισταθμίσει αυτό που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin έχει ανακτήσει τα 470 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος έναντι των altcoins βρίσκεται στο 42,5%.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων επανέκτησε το όριο του 1,1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων που έχασε χθες.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Bitcoin υποχωρεί 0,75% στα 23.949,43 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 0,36% στα 1.650,15 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 2,21% στα 24,09 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 0,35% στο 0,38765900 δολάριο.

Το Polkadot ενισχύεται 2,69% στα 7,28 δολάρια, το Dogecoin χάνει 1% στο 0,08482800 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 2,31% στο 0,00001315 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.