ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ για κρυπτονομίσματα: Εφαρμογή ρυθμιστικού πλαισίου ή απαγόρευση

13:34 - 25 Φεβ 2023 | Νομίσματα
ΔΝΤ για κρυπτονομίσματα: Εφαρμογή ρυθμιστικού πλαισίου ή απαγόρευση
Στην ανάγκη ρυθμιστικού πλαισίου και εποπτείας των κρυπτονομισμάτων έκανε αναφορά το Σάββατο (25/2) η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, υπογραμμίζοντας ότι αν η ρύθμιση είναι ατελής ή καθυστερήσει, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο της απαγόρευσής τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών έχουν δεσμευτεί να παρουσιάσουν μια κοινή θέση για την εποπτεία των κρυπτονομισμάτων.

«Στον κόσμο των ιδιωτικών εκδόσεων, πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ρύθμιση και περισσότερη εποπτία», σημείωσε η ίδια. 

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, έκανε αναφορά στο γεγονός ότι «τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία είναι τίποτα, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ως νόμιμο χρήμα». Στη συνέχεια, σημείωσε πως «πρέπει να υπάρξει μια πολύ ισχυρή ώθηση για τη ρύθμισή τους».

«Εάν η ρύθμιση αποτύχει ή εάν η εφαρμογή είναι αργή, τότε το ενδεχόμενο απαγόρευσης αυτών των περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να αποκλειστεί, διότι μπορεί να δημιουργήσουν κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», τόνισε. 

Σε ανακοίνωσή της η Ινδία, η οποία ηγείται της G-20, δήλωσε ότι οι συζητήσεις βοήθησαν στην έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου σχετικά με τα crypto.

«Εκτός από την αξιολόγηση των συνεπειών των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων στην ευρύτερη οικονομία, υπάρχει επίσης ένα υπαρξιακό ερώτημα σχετικά με το αν τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία αποτελούν πράγματι τη βέλτιστη λύση για τις υπάρχουσες προκλήσεις στα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συστήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ινδίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:36 - 25 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.