ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς το «ναυάγιο» της Silvergate μπορεί να ευνοήσει τα stablecoins Κύριο

09:04 - 10 Μαρ 2023 | Νομίσματα
Πώς το «ναυάγιο» της Silvergate μπορεί να ευνοήσει τα stablecoins
Νέα μελέτη από τον πάροχο δεδομένων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Kaiko διαπιστώνει ότι η απόφαση της Silvergate να κλείσει το δίκτυο άμεσων πληρωμών της πιθανότατα θα ενισχύσει την υιοθέτηση stablecoins μεταξύ των επενδυτών στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Silvergate Capital ανακοίνωσε το κλείσιμο του δικτύου πληρωμών της, SEN, το οποίο χρησιμοποιούσαν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και οι επενδυτές για να μετακινήσουν μεγάλα ποσά σε αμερικάνικα δολάρια. Η απόφαση ελήφθη αφού η φιλική προς τα κρυπτονομίσματα τράπεζα αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

Λίγο μετά την ανακοίνωση, οι εταιρείες κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase και Kraken, άρχισαν να εγκαταλείπουν την τράπεζα. Ενώ τα ζητήματα της Silvergate θα μπορούσαν να επηρεάσουν όσους συναλλάσσονται με κρυπτονομίσματα, καθώς η πρόσβαση στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα ήταν πάντα μια μεγάλη πρόκληση για αυτούς, η Kaiko πιστεύει ότι ο «θάνατος του SEN» θα βοηθήσει τα stablecoins «να γίνουν ακόμη πιο πανταχού παρόντα μεταξύ των traders».

Η μελέτη προβλέπει ότι, αντί να καταθέσουν τα δολάρια τους σε ένα χρηματιστήριο χρησιμοποιώντας τραπεζικές «ράγες» όπως το SEN της Silvergate, οι επενδυτές θα τα καταθέσουν σε έναν εκδότη stablecoin για να λάβουν σταθερά tokens πριν τα μεταφέρουν σε ένα χρηματιστήριο.

Ωστόσο, η Kaiko δήλωσε ότι οι εκδότες stablecoin θα εξακολουθούν να χρειάζονται πρόσβαση σε μια τράπεζα κρυπτογράφησης.

Τα stablecoins κερδίζουν μερίδιο αγοράς έναντι του αμερικανικού δολαρίου

Με την άνοδο των stablecoins, ο αριθμός των νέων ζευγών συναλλαγών fiat που καταγράφονται από τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης έχει μειωθεί παγκοσμίως. Πέρυσι, ο αριθμός των νέων ζευγών δολαρίων στα χρηματιστήρια μειώθηκε από 400 σε 326, σύμφωνα με την Kaiko.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι από την κατάρρευση της FTX, το μερίδιο αγοράς του αμερικανικού δολαρίου μειώθηκε σταθερά σε σχέση με το USDT και το USDC.

«Προς το παρόν, το δολάριο και τα σταθερά νομίσματα που συνδέονται με το δολάριο παραμένουν το θεμέλιο της κρυπτοοικονομίας, αλλά οι αυξανόμενες επιπλοκές με τις “ράγες” πληρωμών του USD θα μπορούσαν να ανατρέψουν αυτή την τάση», ανέφερε η έκθεση.

Τα stablecoins συνεχίζουν να κερδίζουν δημοτικότητα

Εν τω μεταξύ, τα stablecoins γίνονται πολύ δημοφιλή μεταξύ των εμπόρων καθώς, όπως επισημαίνει το CryptoPotato, συμβάλλουν στη μείωση της αστάθειας στην αγορά κρυπτογράφησης.

Μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε ότι ο όγκος συναλλαγών stablecoin έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ το 2022 στα 7,4 τρισεκατομμύρια δολάρια από 6 τρισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.