ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντέχει στις πιέσεις και «βλέπει» τα $29.000 το Bitcoin

15:04 - 30 Μαρ 2023 | Νομίσματα
Αντέχει στις πιέσεις και «βλέπει» τα $29.000 το Bitcoin
Μεικτά πρόσημα επικρατούν στην αγορά κρυπτονομισμάτων την Πέμπτη (30/3), με το Bitcoin, πάντως, να συνεχίζει να επιδεικνύει αντοχή στις πιέσεις και να στοχεύει στα 29.000 δολάρια.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται πλέον πάνω από τα 28.500 δολάρια, δείχνοντας να αφήνει πίσω του τη «βουτιά» κάτω από τα 27.000 δολάρια στην αρχή της εβδομάδας μετά την υποβολή αγωγής κατά της Binance από την Επιτροπή Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) για προσφορά, μεταξύ άλλων, μη καταχωρημένων παραγώγων κρυπτογράφησης.

Το Bitcoin έχει δει την τιμή του να αυξάνεται κατά περίπου 21% τον Μάρτιο, ξεπερνώντας σε απόδοση άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως το Εthereum, οι μετοχές και ο χρυσός.

«Η αγορά αντέδρασε θετικά παρά την ιστορία CFTC κυρίως επειδή η ευρύτερη αφήγηση της επιστροφής στην ποσοτική σύσφιξη και την εκτύπωση fiat παραμένει κυρίαρχη», εξηγεί ο Τζο ΝτιΠασκουάλε, Διευθύνων Σύμβουλος της διαχείρισης στοιχείων κρυπτογράφησης BitBull Capital, στο CoinDesk.

Ο δείκτης αγοράς CoinDesk, ο οποίος μετρά τη συνολική απόδοση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, αυξήθηκε πρόσφατα κατά 3,4%.

Στη μήνυση που κατατέθηκε τη Δευτέρα κατά της Binance στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Ιλινόις, η CFTC περιέλαβε διάφορα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ethereum, litecoin, tether και Binance USD.

Οι επενδυτές περιμένουν και τα νέα δεδομένα από τις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του ΑΕΠ για το τελευταίο τέταρτο τρίμηνο την Πέμπτη, καθώς και στοιχεία του πληθωρισμού για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) την Παρασκευής.

«Αν αυτά τα δεδομένα είναι πιο αδύναμα από τις προσδοκίες, τότε θα δώσουν στον Πάουελ αρκετά στοιχεία για να σταματήσουν οι περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων», είπε στο CoinDesk ο Τζέιμς Λάβις, εκ των βασικών στελεχών του Bitcoin Opportunity Fund. Το CME FedWatch Tool έδειξε ότι επί του παρόντος πάνω από το 62% των traders προβλέπουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα αυξήσει το επιτόκιο στη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής του Μαΐου.

Πρόσθεσε ότι η τιμή της Bitcoin επωφελήθηκε από την πρόσφατη… όρεξη των επενδυτών για ρίσκο, καθώς και από την ανακοίνωση ότι η Κίνα ολοκλήρωσε την πρώτη συναλλαγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε γιουάν με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Αυτό ενισχύει το επιχείρημα ότι το Βitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ανταλλαγής σε μεγάλες διασυνοριακές συναλλαγές ενέργειας στο εγγύς μέλλον», είπε. «Τούτου λεχθέντος, πιστεύω ότι αυτή η πραγματικότητα, αν και ισχύει, είναι ακόμα μακριά», συμπλήρωσε πάντως.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin παραμένει λίγο πάνω από τα 550 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins συνεχίζει να αυξάνεται και σήμερα βρίσκεται στο 46,6%.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, έχει πέσει κάτω από το 1,2 τρισεκατομμύριο δολάρια αφού έχασε κάτι περισσότερο από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο 24ωρο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Bitcoin ενισχύεται 1,06% στα 28.662,79 δολάρια, ενώ το Ethereum υποχωρεί 0,27% στα 1.806,40 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana διολισθαίνει 2,28% στα 20,72 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 2,03% στο 0,38101500 δολάριο.

Το Polkadot υποχωρεί 1,63% στα 6,17 δολάρια, το Dogecoin χάνει 0,97% στο 0,07525194 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 0,57% στο 0,00001065 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.