ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σκαμπανεβάσματα» γύρω από τα $28.000 το Bitcoin

15:44 - 04 Απρ 2023 | Νομίσματα
«Σκαμπανεβάσματα» γύρω από τα $28.000 το Bitcoin
Πάνω από τα 28.000 δολάρια προσπαθεί να διατηρηθεί το Bitcoin την Τρίτη (4/4), το οποίο έχει προσκολληθεί επίμονα σε αυτό το επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου, παρά την τραπεζική κρίση που έπληξε δύο τράπεζες φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα και εν μέσω γενικά ευνοϊκότερων συνθηκών για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Η τρέχουσα κατάσταση για το Βitcoin είναι αρκετά θετική, αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε ο trader κρυπτονομισμάτων και συγγραφέας Γκλεν Γκούντμαν στο CoinDesk.

Ο Γκούντμαν σημείωσε ότι η «ένεση νέου χρήματος στην οικονομία» ως backstop από μια «πανικοβλημένη» Federal Reserve για την αντιμετώπιση της τραπεζικής κρίσης ενίσχυσε την όρεξη των επενδυτών για ορισμένες μετοχές και κρυπτογράφηση. «Οι άνθρωποι νιώθουν αρκετά γενναίοι τώρα με αυτή τη νέα ρευστότητα για να επιστρέψουν σε ό,τι θεωρούν μεγάλες, κερδοφόρες εταιρείες όπως η Microsoft, η Apple, και παρομοίως, στην αγορά κρυπτογράφησης, πηγαίνουν σε αυτά που θεωρούνται ασφαλέστερα κρυπτονομίσματα, που είναι το Βitcoin και το Ethereum».

Το κρυπτονόμισμα που ξεχωρίζει, όμως, την Τρίτη είναι το Dogecoin που έφτασε να κερδίζει και πάνω από 35%, αφού ο Έλον Μασκ αντικατέστησε το γνωστό μπλε πουλί στην αρχική σελίδα του Twitter με το έμβλημα του meme coin. Ο Μασκ, φανατικός υποστηρικτής του DOGE, θεωρεί ότι το meme coin μπορεί να προσφέρει καλύτερη λειτουργικότητα πληρωμών από το Βitcoin.

Οι αγορές κρυπτογράφησης κλονίζονται και από τη μη επαληθευμένη φήμη ότι η Interpol έχει εκδώσει σήμα για τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, Changpeng «CZ» Zhao, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί αίτημα προς τις Αρχές σε όλο τον κόσμο για τον εντοπισμό και την προσωρινή σύλληψη ενός ατόμου σε βάρος του οποίου εκκρεμεί έκδοση, παράδοση ή παρόμοια νομική ενέργεια.

Ο ίδιος και η Binance, πάντως, φέρονται να έχουν διαψεύσει τη φήμη, αν και αρνήθηκαν να τοποθετηθούν δημόσια.

Επίσης, μιλώντας στο CoinDesk, ο επικεφαλής θεσμικής έρευνας του Coinbase, Ντέιβιντ Ντουόνγκ, σημείωσε ότι η απροσδόκητη απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου θα μπορούσε να ωθήσει ξανά τον πληθωρισμό υψηλότερα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών για το Βitcoin λόγω της ικανότητας του κρυπτονομίσματος να διατηρεί αξία.

«Αυτό που είδαμε από τον ΟΠΕΚ σίγουρα αυξάνει τις πιθανότητες ο πληθωρισμός να εκτιναχθεί κάπως υψηλότερα και ως εκ τούτου παρουσιάζει μια μακροοικονομική ευκαιρία και για το Βitcoin», είπε ο Ντουόνγκ. «Έχουμε ήδη δει σε κάποιο βαθμό ότι το Βitcoin λειτουργεί ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεδομένου του τι συνέβη με την Silicon Valley Bank και την αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα», συμπλήρωσε.

Η κεφαλαιοποίησή του Bitcoin παραμένει κάτω από τα 550 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει δεχτεί ένα μικρό πλήγμα αι έχει πέσει στο 46,1%.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίησης της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα και τώρα είναι στα 1,175 τρισ. δολάρια.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin ενισχύεται 0,37% στα 28.233,43 δολάρια, ενώ το Ethereum ενισχύεται 3,40% στα 1.863,98 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κερδίζει 3,39% στα 21,07 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 0,51% στο 0,39730000 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 2,16% στα 6,48 δολάρια, το Dogecoin «εκτοξεύεται» 29,31% στο 0,09986978 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 6,47% στο 0,00001145 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.