ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραμένει… κυρίαρχος των περιουσιακών στοιχείων το Bitcoin

08:17 - 07 Απρ 2023 | Νομίσματα
Παραμένει… κυρίαρχος των περιουσιακών στοιχείων το Bitcoin
Οι αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα εν μέσω της πρόσφατης αναταραχής στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, με το Βitcoin να έχει καλύτερη απόδοση, διαπιστώνει έρευνα της Coinbase.

Η Coinbase σημειώνει ότι το Βitcoin έχει ξεπεράσει άλλα περιουσιακά στοιχεία από τα μέσα Φεβρουαρίου, με την κυριαρχία του κρυπτονομίσματος ως ποσοστό της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων να αυξάνεται σε 47,7% από 43,9% τον Μάρτιο. Η υπεραπόδοση επιταχύνθηκε στις αρχές του μήνα και συνέπεσε με την έναρξη της αναταραχής του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ, επισημαίνεται στην έρευνα.

«Ένας λόγος είναι ότι η πίεση στο τραπεζικό σύστημα ενίσχυσε τις ιδιότητες του Βitcoin ως μέσο αποθήκευσης αξίας», αναφέρει η έκθεση και συμπληρώνει ότι, επειδή το Bitcoin υπάρχει κυρίως εκτός του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος, «προσφέρει αντιστάθμιση έναντι των τρεχουσών συνθηκών».

Έχει επίσης επωφεληθεί από τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το ρυθμιστικό καθεστώς άλλων κρυπτονομισμάτων, έγραψαν οι αναλυτές Ντέιβιντ Ντουόνγκ και Μπράιαν Κουμπέλις.

Η συσχέτιση του Bitcoin με τον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 μειώθηκε στο 25% στα τέλη Μαρτίου από το αποκορύφωμα του 70% τον Μάιο του περασμένου έτους, σημειώνουν, αν και δεν έδωσαν το χρονικό διάστημα για τον υπολογισμό της συσχέτισης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.