ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά σε ιστορικό χαμηλό η ποσότητα Ethereum στα ανταλλακτήρια Κύριο

08:01 - 29 Μαϊ 2023 | Νομίσματα
Κοντά σε ιστορικό χαμηλό η ποσότητα Ethereum στα ανταλλακτήρια
Ο αριθμός των Ethereum που βρίσκεται στα ανταλλακτήρια έχει φτάσει σε χαμηλό που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Ιούλιο του 2016, καθώς το staking μειώνει τη διαθεσιμότητα του κρυπτονομίσματος.

Τα δεδομένα από το Glassnode δείχνουν ότι μέχρι την Πέμπτη, το 14,85% του συνόλου του Ethereum κρατούνταν σε πορτοφόλια που ανήκουν σε κεντρικά ανταλλακτήρια. Η αγορά δεν έχει δει τόσο χαμηλό επίπεδο από τότε που το Ethereum ήταν στα σπάργανα του το καλοκαίρι του 2016.

Αντίθετα, κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς του 2021, το συναλλαγματικό ισοζύγιο ήταν περίπου 25-26%. Τυπικά τα χαμηλά συναλλαγματικά υπόλοιπα είναι ένα ανοδικό σημάδι, καθώς σημαίνει ότι η προσφορά Ethereum που είναι διαθέσιμο για αγορά είναι περιορισμένη, επομένως, ασκεί πίεση στις τιμές να αυξηθούν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η αυξανόμενη δημοτικότητα του staking συνέβαλε στην απορρόφηση της προσφοράς από την αγορά.

Το staking είναι η διαδικασία όπου οι κάτοχοι των tokens καταθέτουν και δεσμεύουν τα χρήματά τους, με αντάλλαγμα κάποια μορφή «τόκων». Η χρονική διάρκεια της δέσμευσης διαφέρει ανάλογα με το token και τις συνθήκες. Είναι η περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας δεν μπορούν να τα ρευστοποιήσουν σε fiat ή να τα μετατρέψουν σε άλλα κρυπτονομίσματα.

Για τη συνεισφορά τους οι κάτοχοι των tokens λαμβάνουν αμοιβή και κάποια άλλα προνόμια πάνω στις λήψεις αποφάσεων του δικτύου.

Καταλυτική η αναβάθμιση Shapella

Η εισαγωγή της αναβάθμισης Shapella στο δίκτυο Ethereum έχει πυροδοτήσει ένα κύμα στο staking Ethereum, με πάνω από 4,4 εκατομμύρια επιπλέον tokens να έχουν κατατεθεί από την αναβάθμιση, καθώς οι μεγάλοι κάτοχοι Ethereum επιλέγουν όλο και περισσότερο τη δημιουργία παθητικού εισοδήματος αντί να ρευστοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

«Αυτή η τάση αναμένεται να επιμείνει, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αποπληθωριστικές δυνάμεις αναμένεται να ωθήσουν σημαντικά την τιμή του Ethereum», ανέφεραν οι αναλυτές της Binfinex στο CoinDesk. «Πριν από αυτήν την αναβάθμιση, οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι μπορεί να είχαν αποτραπεί από το να ποντάρουν τα ether token τους λόγω ανησυχιών σχετικά με το κλείδωμα των κεφαλαίων τους για απαράδεκτα μεγάλη διάρκεια», πρόσθεσαν.

Όλα αυτά έρχονται καθώς οι όγκοι συναλλαγών κρυπτονομισμάτων μειώνονται κατά διψήφιο αριθμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.