ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίδια αφετηρία, αλλά διαφορετικά… μηνύματα για Bitcoin και Ethereum Κύριο

08:24 - 06 Ιουν 2023 | Νομίσματα
Ίδια αφετηρία, αλλά διαφορετικά… μηνύματα για Bitcoin και Ethereum
Το Bitcoin και το Ethereum ξεκίνησαν τον Ιούνιο με απώλειες αφού ολοκλήρωσαν τον πρώτο «χαμένο» τους φετινό μήνα, τον Μάιο. Παρόλα αυτά, παρά τις ομοιότητες στην απόδοση, ο δείκτης τάσης των δεικτών CoinDesk και για τα δύο περιουσιακά στοιχεία υποδηλώνει διαφορές στη βραχυπρόθεσμη κατεύθυνσή τους.

Ενώ ο δείκτης τάσης Bitcoin (BTI) εκπέμπει ένα «ουδέτερο» σήμα, ο δείκτης τάσης Ether (ETI) υποδηλώνει ότι το token βρίσκεται σε «σημαντική ανοδική τάση».

Οι μετρητές έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν την κατεύθυνση της τιμής και την ισχύ της ορμής για τα περιουσιακά στοιχεία. Τα καθημερινά σήματα παράγονται με το BTC και το ETH να σχετίζονται με μία από τις πέντε ξεχωριστές κατηγορίες, που κυμαίνονται από «Σημαντική Πτωτική Τάση» έως «Σημαντική Ανοδική Τάση».

Η μεθοδολογία στην οποία βασίζεται η παραγωγή σήματος περιλαμβάνει κινητούς μέσους όρους διαφορετικών μηκών και την έκταση στην οποία οι μέσοι όροι μικρότερης διάρκειας διασταυρώνονται πάνω ή κάτω από εκείνους μεγαλύτερης διάρκειας.

Όπως επισημαίνει το CoinDesk, η τάση του Ethereum είναι σχετικά νέα, αφού πέρασε από «ουδέτερη» σε «σημαντική ανοδική τάση» πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, αυτή του Bitcoin μετατράπηκε από «πτωτική τάση» σε «ουδέτερη» μόλις πριν μια μέρα νωρίτερα από τον «αντίπαλό» του.

ethereumtrend

Κοιτώντας ακόμα πιο πίσω στο διάγραμμα του Ethereum, δείχνει μια γενική ανοδική τάση από τον Νοέμβριο του 2022 και ένα κέρδος 55% μέχρι στιγμής το 2023. Με άνοδο 62% μέχρι στιγμής φέτος, το Bitcoin συνεχίζει να έχει καλύτερη απόδοση, αλλά το χάσμα μειώθηκε τον περασμένο μήνα καθώς το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έπεσε σχεδόν 8% τον Μάιο, ενώ το Ethereum σχεδόν σταθεροποιήθηκε στο ίδιο επίπεδο με τον Απρίλιο. Αυτή η σχετική αδυναμία του Βitcoin οδήγησε σε αύξηση 8,2% στην αναλογία ETH/BTC από τις 30 Απριλίου.

bitcointrend

Οι« ταύροι» του Ether επισημαίνουν επίσης τη συρρίκνωση της προσφοράς κατά 274.000 ETH από τον Σεπτέμβριο, ως ένδειξη της αξίας του και πλέον αυτή γίνεται αισθητή.

Τα δεδομένα εντός της αλυσίδας υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές βλέπουν θετικές προοπτικές στο ETH. Το επιτόκιο χρηματοδότησης για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ether είναι θετικό από τις 7 Απριλίου, με εξαίρεση μόλις δύο ημέρες. Τα επιτόκια χρηματοδότησης αντιπροσωπεύουν πληρωμές που πραγματοποιούνται μεταξύ κατόχων συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης αορίστου χρόνου και όταν τα επιτόκια χρηματοδότησης είναι θετικά, αυτό σημαίνει ότι το επενδυτικό κλίμα είναι ανοδικό, ενώ όταν είναι αρνητικά, πτωτικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.