ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβλέψεις για… εκτόξευση του Bitcoin στα $160.000 το 2024-Οι καταλύτες Κύριο

09:18 - 27 Δεκ 2023 | Νομίσματα
Προβλέψεις για… εκτόξευση του Bitcoin στα $160.000 το 2024-Οι καταλύτες
Στα 160.000 δολάρια θα μπορούσε να «πετάξει» η τιμή του Βitcoin το 2024, καθώς αναμένονται γεγονότα που θα μπορούσαν να αποδειχθούν καταλυτικά για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η νέα χρονιά θα είναι σε γενικές γραμμές ιδιαίτερα ευνοϊκή για το Bitcoin, με τη ζήτηση να αναμένεται να αυξηθεί λόγω της έγκρισης ETF στις ΗΠΑ, το επερχόμενο halving και την εξάπλωση σε ευρύτερες χρηματιστηριακές αγορές λόγω της μείωσης των επιτοκίων. Όλα αυτά θα μπορούσαν να αυξήσουν την τιμή του σε τουλάχιστον 50.000 δολάρια βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με την ανάλυση της CryptoQuant που παραθέτει το CoinDesk.

«Εκτιμάμε ότι οι αγορές Βitcoin και γενικότερα της κρυπτογράφησης θα μπορούσαν να έχουν θετική χρονιά το 2024 κυρίως εν μέσω των επιπτώσεων από: 1. τον κύκλο αποτίμησης της αγοράς, 2. της δραστηριότητας δικτύου, 3. του halving του Βitcoin, 4. της μακροοικονομικής προοπτικής, 5. της έγκρισης Bitcoin spot ETF και 6. της αύξηση της ρευστότητας των stablecoin», ανέφεραν οι αναλυτές της CryptoQuant.

«Η αποτίμηση στην αλυσίδα και οι μετρήσεις δικτύου σηματοδοτούν ότι το Βitcoin παραμένει για τα καλά μέσα σε μια ανοδική αγορά και μπορεί να στοχεύει τα 54.000 δολάρια μεσοπρόθεσμα και 160.000 δολάρια στην κορύφωση του κύκλου», είπαν.
Το Bitcoin καταγράφει διαχρονικά ράλι μετά το halving, το οποίο μειώνει αυτόματα την προσφορά νέων νομισμάτων στην ανοιχτή αγορά, και οι έμποροι προετοιμάζονται για το σπουδαίο γεγονός που είναι προγραμματισμένο για τον Απρίλιο του 2024.

Αναμένοντας μια από τις μεγαλύτερες εξελίξεις της 30ετίας

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από επτά σημαντικοί παραδοσιακοί χρηματοοικονομικοί «παίκτες», όπως η BlackRock και η VanEck, βρίσκονται σε συνομιλίες με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για ETFs spot Βitcoin και η συνεχής ανταλλαγή απόψεων είναι πιθανό να σηματοδοτεί ότι οι συνομιλίες προχωρούν θετικά.
Εξέχοντες επενδυτές Βitcoin λένε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι πιθανώς μία από τις μεγαλύτερες εξελίξεις στη Wall Street τα τελευταία 30 χρόνια.

«Δεν είναι παράλογο να θεωρήσουμε ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη στη Wall Street τα τελευταία 30 χρόνια», είπε ο Μάικλ Σέιλορ σε συνέντευξή του στο CNBC, σημειώνοντας ότι το τελευταίο συγκρίσιμο νέο προϊόν ήταν το S&P 500 ETF, το οποίο επέτρεψε στους επενδυτές να έχουν πρόσβαση με ένα κλικ στον δημοφιλή δείκτη. Η εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού του, Saylor MicroStrategy είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος κάτοχος Βitcoin, με περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ταμείο της.

Οι έμποροι αναμένουν επίσης ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια το 2024 καθώς ο πληθωρισμός συνέχισε να μειώνεται, με τα χαμηλότερα επιτόκια να είναι διαχρονικά ευνοϊκά για επενδύσεις σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές τεχνολογίας και τα κρυπτονομίσματα.

Παρόλα αυτά, οι τιμές θα μπορούσαν να εξακολουθήσουν να υποχωρούν βραχυπρόθεσμα, καθώς οι πιο πρόσφατοι επενδυτές δεν έχουν κατοχυρώσει ακόμα τα κέρδη τους, προειδοποίησε η CrytpoQuant στην έκθεσή της.

«Υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι διόρθωσης τιμής δεδομένου ότι οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι Βitcoin αντιμετωπίζουν υψηλά μη πραγματοποιηθέντα περιθώρια κέρδους, τα οποία διαχρονικά αποφέρουν διορθώσεις τιμών», ανέφεραν οι αναλυτές.

Το Bitcoin έχει αυξηθεί πάνω από 180% σε ετήσια βάση κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πιθανό πτωτικό σενάριο ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.