• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Διεθνή

Στη διαμάχη σχετικά με τον σχεδιαζόμενο μηχανισμό της ΕΕ για τον έλεγχο των αρχών του κράτους δικαίου, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι επιβεβαίωσε τη σκληρή στάση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας στο θέμα της έγκρισης του πολυετούς προϋπολογισμού και των κονδυλίων του Ταμείου ανάκαμψης.

O αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Απώλειες καταγράφουν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ.

Τελικά στην Ιταλία υπερίσχυσε η σκληρή γραμμή σχετικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας: Από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου απαγορεύονται οι μετακινήσεις από την μία περιφέρεια στην άλλη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για τη σημερινή ομόφωνη έγκριση της δήλωσης του Συμβουλίου για την ενσωμάτωση της καταπολέμησης του αντισημιτισμού σε όλους τους τομείς πολιτικής.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, κυρίως λόγω της ανόδου των διαδικτυακών πωλήσεων, καθώς το δεύτερο κύμα κορονοϊού κρατάει τους Ευρωπαίους στο σπίτι.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε δέσμη πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων απονομής δικαιοσύνης της ΕΕ. Οι δύο κύριοι πυλώνες της νέας δέσμης μέτρων είναι η ανακοίνωση για την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης στην ΕΕ και η νέα στρατηγική για την ευρωπαϊκή δικαστική κατάρτιση.

Αισιοδοξία μεν, με μέτρο δε, προκαλεί στους επενδυτές η είδηση ότι εγκρίθηκε στην Βρετανία το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού και ότι θα διανεμηθεί σύντομα στους πολίτες. Η αβεβαιότητα με το Brexit, όμως, κατευνάζει τον ενθουσιασμό, έχοντας ως αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκοί δείκτες να καταγράφουν μικτά πρόσημα.

Καθόλου αισιόδοξα τα συμπεράσματα, για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην μετά Covid εποχή, που περιλαμβάνονται, σε 12σέλιδο ενημερωτικό έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Άλμα» κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Νοέμβριο, «σκαρφαλώνοντας» στο 14,03% σε ετήσια βάση, από 11,89% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη.

Συγκρατημένο άνοδο καταγράφουν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, με την αναμενόμενη πρώτη προμήθεια εμβολίων κατά του κορονοϊού να δίνει ελπίδες στους επενδυτές.

Σε υψηλό περισσότερο των 10 ετών «εκτινάχθηκε» η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών της Κίνας τον Νοέμβριο, υποδεικνύοντας περαιτέρω ανάκαμψη της ζήτησης των καταναλωτών καθώς στη χώρα η πανδημία του κορονοϊού έχει σχεδόν εξαλειφθεί.

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν.

σελίδα 1 από 6596
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman