• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Διεθνή

Στις απώλειες επέστρεψε την Πέμπτη (16/9) η Wall Street μετά το χθεσινό (15/9) ανοδικό διάλειμμα, με τους επενδυτές να πηγαίνουν κόντρα στο θετικό κλίμα που δημιούργησαν στις ΗΠΑ τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία για την εγχώρια οικονομία.

Την παραίτησή της από την ολλανδική κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα (16/9) η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ζίγκριντ Κάαγκ, καθώς η πλειονότητα των μελών του κοινοβουλίου έκρινε ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά την απομάκρυνση των προσφύγων από το Αφγανιστάν τον περασμένο μήνα.

Στη Νορβηγία οι σοσιαλδημοκράτες του Εργατικού Κόμματος γιορτάζουν. Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές αναδείχθηκαν πρώτο κόμμα με ποσοστό 26%.

Έντονη διαφαίνεται η γυναικεία παρουσία, ενώ οι «ηχηρές» απομακρύνσεις φαίνεται να έχουν στόχο την άμεση εκτέλεση του κυβερνητικού προγράμματος.

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης (16/9) για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους δείκτες να ανακάμπτουν από τις χθεσινές (15/9) απώλειες.

Ο κατασκευαστής αεροσκαφών Boeing εκτιμά πως θα χρειαστούν άλλα δυόμισι χρόνια προκειμένου να επιστρέψει η παγκόσμια αεροπορία στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την πανδημία. 

Με 37 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 3 αποχές, η ολομέλεια της κυπριακής Βουλής υπερψήφισε τα νομοσχέδια της κυβέρνησης για αναβολή της διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών.

Οι πωλητές επανεμφανίστηκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο στη συνεδρίαση της Πέμπτης (16/9), παρά την αναπάντεχη άνοδο των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen, ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές ότι, έως το τέλος του έτους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει νόμο, για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ο οποίος θα περιλαμβάνει την πρόληψη, την προστασία και την αποτελεσματική δίωξη, εντός και εκτός διαδικτύου.

Στις επικείμενες εκλογές στη Γερμανία, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, θα ψηφίσει και μία ομάδα που συχνά πολιτικοί και κόμματα ξεχνούν.

Απρόσμενη άνοδο κατέγραψαν τον Αύγουστο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κόντρα στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι εταιρείες Pfizer και Moderna ενώνουν τη φωνή τους και παρουσιάζουν μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες τα εμβόλιά τους κατά του κορονοϊού είναι μεν αποτελεσματικά, ωστόσο, η αποτελεσματικότητά τους φθίνει με το πέρασμα του χρόνου. Για το λόγο αυτό θεωρούν ότι πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να εγκρίνουν άμεσα τη χορήγηση τρίτης δόσης, ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν λάβει τη δεύτερη δόση πριν από αρκετούς μήνες.

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη (16/9) μετά από τις βαριές απώλειες που σημείωσαν χθες (15/9).

σελίδα 1 από 7044
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman