• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Νομίσματα

Συνέχισε το ξέφρενο ράλι που είχε αρχίσει από την Παρασκευή 26 Ιουλίου το bitcoin, καθώς το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έλαβε ώθηση από τις εικασίες περί συμμετοχής και ανάμειξης της Amazon στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

«Πόλο έλξης» αποτελεί για τους επενδυτές το bitcoin, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, με το 2021 να χαρακτηρίζεται χρονιά ορόσημο εν μέσω της «έκρηξης» των διαδικτυακών αγορών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Γνωστό, ωστόσο, για το πόσο απρόβλεπτο είναι, το ψηφιακό νόμισμα αντιμετωπίζεται με δισταγμό από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές.

H ΕΕ προωθεί νομοθετικές αλλαγές ώστε να αναγκάσει εταιρείες που μεταφέρουν Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον παραλήπτη και τον αποστολέα.

Οι Μαλαισιανές αρχές εντόπισαν 1,069 μονάδες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων bitcoin και στη συνέχεια τις άπλωσαν σε ένα πάρκινγκ όπου χρησιμοποίησαν έναν οδοστρωτήρα για να τις καταστρέψει. Αυτή η ενέργεια, ήταν μία επιχείρηση των αρχών επιβολής του νόμου στην πόλη Miri μαζί με την υπηρεσία ηλεκτρισμού Sarawak Energy.

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ανέκαμψαν την Τετάρτη μετά από ένα διάστημα σημαντικών απωλειών.

Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 30.000$ για πρώτη φορά από τις 22 Ιουνίου, παρασέρνοντας μαζί του και άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Το Bitcoin αναβοσβήνει τεχνικά σήματα που δείχνουν μια ισχυρή άνοδο της τιμής από τα τρέχοντα επίπεδα, εάν ο όγκος των συναλλαγών συνεχίσει να αυξάνεται, δήλωσε ο μεσίτης ψηφιακών στοιχείων GlobalBlock.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έκανε το πρώτο βήμα προς την κυκλοφορία μιας ψηφιακής έκδοσης του ευρώ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και να αντιμετωπιστεί η αύξηση στη χρήση των κρυπτονομισμάτων. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρόκειται να δημιουργήσει το ψηφιακό ευρώ, βαδίζοντας στην «επανεφεύρεση» των χρημάτων της περιοχής.

Καθώς ο προτεινόμενος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αγορές κρυπτονομισμάτων (MiCA) προχωρά μέσω των πρώτων αναγνώσεών του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένας δικηγόρος προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να δυσκολέψει την είσοδο μικρών παικτών στην εν λόγω αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε προσωρινή αναστολή των τραπεζικών καταθέσεων σε ευρώ από το βασικό δίκτυο πληρωμών της Ευρώπης (τον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών σε ευρώ - SEPA) προχώρησε η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance, σύμφωνα με email που εστάλη στους χρήστες.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 2η θέση, σε σύνολο 76 χωρών που είναι πιο «έτοιμες για κρυπτονομίσματα».

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να γίνει τόσο μεγάλος όσο το Διαδίκτυο για τους επενδυτές, δήλωσε η συμπρόεδρος ενός ταμείου κρυπτονομισμάτων 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας ότι υπάρχει τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης σε τομείς όπως η υποδομή και η δυνατότητα επέκτασης.

σελίδα 1 από 242
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman