• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Νομίσματα

Μπορεί τα κρυπτονομίσματα να μην διανύουν μια ιδιαίτερα καλή περίοδο, αλλά η αγορά έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Επιχειρήσεις που προηγουμένως απέρριπταν την τεχνολογία που διέπει την κρυπτογράφηση, πλέον την υιοθετούν σταδιακά και οι περισσότεροι εξετάζουν τι μπορούν να κάνουν για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές της.

Να αντιμετωπίσει τη διακίνηση μαύρου χρήματος δεκάδων δισεκατομμυρίων μέσα από τη  χρήση κρυπτονομισμάτων επιχειρεί να βάλει η Κομισιόν. Στο πλαίσιο αυτό συστήνει  ειδική αρχή που θα παρακολουθεί τις συναλλαγές κεφαλίων χρηματοπιστωτικών και μη ιδρυμάτων.               

Βορειοκορεάτες χάκερς βρίσκονται πιθανόν πίσω από τη μεγάλη κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων από αμερικανική εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από εταιρείες ψηφιακών ερευνών. 

Το χειρότερο τρίμηνό τους εδώ και πάνω από μία δεκαετία κατέγραψαν τα κρυπτονομίσματα, λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν κυρίως από τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Δεν έχει τέλος η… κατρακύλα των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να διαπραγματεύεται την Πέμπτη (30/6) οριακά πάνω από τα 19.000 δολάρια, αφού οι κεντρικοί τραπεζίτες… ανανέωσαν τις προειδοποιήσεις για τον πληθωρισμό στο ετήσιο φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τετάρτη.

Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν την Τετάρτη (29/6) σε μια προσωρινή συμφωνία για τους κανόνες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κρυπτονομίσματα, η οποία θα ωθήσει τις εταιρείες κρυπτογράφησης να ελέγχουν την ταυτότητα των πελατών τους, σε άλλη μια προσπάθεια για αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου της αγοράς.

Περίοδο έντονης αβεβαιότητας βιώνουν τα κρυπτονομίσματα και κυκλοφορούν πολλές πολύ διαφορετικές προβλέψεις για την τιμή του Bitcoin.

Συνεχίζονται και την Τετάρτη (29/6) οι απώλειες για τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να υποχωρεί κάτω από τα 20.000 δολάρια.

Μπορεί τα κρυπτονομίσματα να διανύουν μια ακόμα δύσκολη περίοδο, αλλά, όπως επισημαίνει σε έκθεσή της και η Bank of America, αν και υπάρχει ανησυχία για «crypto winter», το ενδιαφέρον των επενδυτών δεν έχει… παγώσει.

Δεν λένε να… συνέλθουν τα κρυπτονομίσματα, με τα περισσότερα να είναι πάλι στα «κόκκινα» την Τρίτη (28/6) και το Bitcoin να διαπραγματεύεται οριακά πάνω από τα 21.000 δολάρια.

Η KenGen, ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Κένυας, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να προσελκύσει Bitcoin miners για να χρησιμοποιήσουν την πλεονάζουσα γεωθερμική της ενέργεια.

Το περιοδικό TIME συνεχίζει την... επιδρομή του στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και των NFTs, καθώς ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το The Sandbox που βασίζεται σε blockchain για την κατασκευή της TIME Square στο metaverse.

Στο γνώριμο μοτίβο των απωλειών επέστρεψε η αγορά των κρυπτονομισμάτων, με τους επενδυτές να απομακρύνονται από τα περιουσιακά στοιχεία (assets) υψηλού ρίσκου, όπως είναι τα ψηφιακά νομίσματα.

σελίδα 1 από 285
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman