ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φρέναρε» η ανάπτυξη των ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων το 2022

09:00 - 01 Δεκ 2022 | Νομίσματα
«Φρέναρε» η ανάπτυξη των ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων το 2022
Τα κρυπτονομίσματα δεν διανύουν εδώ και μήνες την καλύτερή τους περίοδο και αυτό επηρεάζει πολλούς τομείς της αγοράς. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τους πρώτους έντεκα μήνες του 2022 εγκαταστάθηκαν μόλις 6.100 νέα ATM για κρυπτονομίσματα, τρεις φορές λιγότερα από το 2021.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2021 εγκαταστάθηκαν πάνω από 20.300 ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων, μια περίοδο που το Βitcoin και πολλά altcoins σημείωσαν τις υψηλές τιμές τους όλων των εποχών.

Οι εκτοξευόμενες τιμές των περισσότερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων πέρυσι και το τεράστιο ενδιαφέρον των επενδυτών οδήγησαν στην εγκατάσταση του εντυπωσιακού αριθμού ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων το 2021, σύμφωνα με τα δεδομένα του CoinATMRadar.

Ωστόσο, η πρόσφατη οικονομική αναταραχή, η οποία ξεκίνησε από τη μαζική εκτύπωση νομισμάτων fiat από τις κεντρικές τράπεζες (λόγω της πανδημίας του COVID-19) και εντάθηκε από στρατιωτικές συγκρούσεις, πληθωρισμό- ρεκόρ και άλλα, έχει επηρεάσει τη βιομηχανία. Η παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει συρρικνωθεί στα 850 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι περίπου 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021, ενώ η τιμή του Βitcoin έχει μειωθεί πάνω από 75% τον τελευταίο χρόνο.

Αυτή η οπισθοδρόμηση όπως είναι λογικό μείωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών και κατ’ επέκταση την εγκατάσταση νέων κρυπτογραφικών ATM.

Κυρίαρχες οι ΗΠΑ, επανεμφάνιση στην Ιαπωνία

Ο συνολικός αριθμός των ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο είναι πλέον 38.863. Οι ΗΠΑ είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης έχοντας πάνω από 34.000 από αυτά τα μηχανήματα στην επικράτειά τους. Ο Καναδάς είναι δεύτερος με 2.688, ενώ η Ισπανία με 262 και η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το Βitcoin ως νόμιμο νόμισμα, το Ελ Σαλβαδόρ με 212 είναι αντίστοιχα τρίτη και τέταρτη.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι η καναδική επιχειρηματική πλατφόρμα για δίκτυα ATM κρυπτονομισμάτων, η BitAccess, έχει εγκαταστήσει 12.000 τέτοια μηχανήματα (μερίδιο αγοράς 33%). Η General Bytes κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, ενώ η Genesis Coin και το Bitstop ακολουθούν λίγο μετά.

Είναι ενδιαφέρον ότι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ασίας, η Ιαπωνία, δεν είχε κανένα σχετικό ΑΤΜ μεταξύ των αρχών του 2018 και του Αυγούστου του 2022. Οι αρχές της χώρας αφαίρεσαν όλα αυτά τα μηχανήματα πριν τέσσερα χρόνια, αφού η πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Coincheck έπεσε θύμα μεγάλου χακαρίσματος.

Το τοπικό ανταλλακτήριο Gaia, ωστόσο, αποκάλυψε ότι θα αναπτύξει 50 ATM κρυπτονομισμάτων τους επόμενους 12 μήνες και θα αυξήσει τον αριθμό σε 130 τα επόμενα τρία χρόνια. Οι πρώτες συσκευές εμφανίστηκαν στο Τόκιο και την Οσάκα και υποστηρίζουν τέσσερα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα βάσει κεφαλαιοποίησης: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:06 - 01 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.