ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Στο σκοτάδι" οι έρευνες για το δολοφονικό βακτήριο - Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί

17:12 - 03 Ιουν 2011 | Διεθνή
Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι επιστημονικές έρευνες που ερευνούν την πηγή προέλευσης της αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας, που προκάλεσε τοξικό στέλεχος του βακτήριο Escherichia coli. Στο μεταξύ, άλλα 199 κρούσματα καταγράφηκαν στη Γερμανία το τελευταίο διήμερο και οι γερμανικές κλινικές απευθύνουν έκκληση για δωρεά αίματος, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φθάνει τα 1.730. Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ συγκαλείται εντός των προσεχών ημερών.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παραμένει άγνωστη η πηγή του θανατηφόρου βακτηρίου. Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μία «δύναμη κρούσης» για το E.coli και εξακολουθεί να συνιστά στον πληθυσμό της βόρειας Γερμανίας να αποφεύγει την κατανάλωση ωμών λαχανικών, όπως αγγούρια, μαρούλια και τομάτες.

Οι γερμανικές κλινικές απηύθυναν έκκληση για δωρεά αίματος, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φθάσει τα 1.733 από την 1η Μαΐου. Πεντακόσιοι από τους ανθρώπους που νοσηλεύονται στη Γερμανία έχουν παρουσιάσει το επικίνδυνο ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη βόρεια Γερμανία, κυρίως στο Αμβούργο, και στις βαριές περιπτώσεις οι γιατροί πρέπει να προχωρήσουν σε μετάγγιση αίματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:58 - 03 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.