ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λευκός Οίκος: "Πράγματι απαράδεκτο το ποσοστό ανεργίας" - Έντονες επικρίσεις από Ρεπουμπλικανούς

17:49 - 03 Ιουν 2011 | Διεθνή
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι "το ποσοστό των ανέργων είναι απαράδεκτα υψηλό", ενώ παράλληλα επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την πληροφορία ότι "τον Μάιο οι εργοδότες προσέλαβαν πολύ λιγότερους εργαζόμενους σε σύγκριση με το αναμενόμενο". Την ίδια στιγμή, έντονα είναι τα "πυρά" των Ρεπουμπλικανών για το ίδιο ζήτημα.

"Πάντοτε υπάρχουν απότομα εμπόδια στο δρόμο προς την ανάκαμψη, όμως η συνολική πορεία της οικονομίας μας έχει σε πολύ σημαντικό βαθμό βελτιωθεί κατά τα δύο τελευταία έτη", επισήμανε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Λευκού Οίκου, Όστιν Γκούλσμπι.

"Την ώρα κατά την οποία στον ιδιωτικό τομέα το 15μηνο, που πέρασε, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 2,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, το ποσοστό των ανέργων είναι απαράδεκτα υψηλό και φρονούμε ότι χρειάζεται ένας ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας μας, ώστε να αντισταθμίζονται οι θέσεις εργασίας, που χάνονται", πρόσθεσε ο ίδιος.

Έντονες οι επικρίσεις των Ρεπουμπλικανών

Σε ομιλία του, ο (απο χθες) επίσημος υποψήγιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ματ Ρόμνεϊ στηλίτευσε τα απογοητευτικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας για την ανεργία λέγοντας χαρακτηριστικά «Το σχέδιο του Ομπάμα είναι υπερβολικά «ευρωπαϊκό». Ξέρετε κάτι όμως; Τα ευρωπαϊκά σχέδια δεν πιάνουν εδώ»

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών Τζον Μποένερ προσέθεσε: «Η οικονομία μας δε δημιουργεί αρκετές δουλειές και οι τακτικές φορολόγησης, αλόγιστης σπατάλης και δανεισμού των Δημοκρατών είναι αυτές που φταίνε»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.