ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναλαμβάνει πρωτοβουλία ο Ομπάμα για τη στήριξη της οικονομίας χωρίς την απαραίτητη έγκριση του Κογκρέσου

08:56 - 24 Οκτ 2011 | Διεθνή
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα μια σειρά πρωτοβουλιών --που δεν χρειάζονται την έγκριση του Κογκρέσου-- προκειμένου να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας, περιλαμβανομένης μιας πρωτοβουλίας που θα καταστήσει ευκολότερο τον πρόσθετο δανεισμό ιδιοκτητών σπιτιών που έχουν αποκτήσει με ενυπόθηκα δάνεια, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Η κίνηση του Ομπάμα σημειώνεται καθώς ο αμερικανός πρόεδρος συναντά αντίσταση από τους Ρεπουμπλικάνους σε ό,τι αφορά το πακέτο ενίσχυσης της απασχόλησης, ύψους 447 δισ. δολαρίων, που καλεί το Κογκρέσο να εγκρίνει.

Η πρώτη από τις πρωτοβουλίες αυτές θα παρουσιαστεί στην διάρκεια του τριήμερου ταξιδιού του Ομπάμα στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, που αρχίζει σήμερα.

Ο Ομπάμα θα αναφερθεί στις αλλαγές των κανόνων σε ό,τι αφορά στα ενυπόθηκα δάνεια στην διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Νεβάδα, όπου η αγορά κατοικίας έχει πληγεί πολύ βαριά. Στο Ντένβερ, όπου θα βρίσκεται την Τετάρτη, θα ανακοινώσει μια πρωτοβουλία που θα αφορά τα φοιτητικά δάνεια.

"Ο μόνος τρόπος που μπορούμε πραγματικά να επιτεθούμε στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι με τολμηρή, δικομματική δράση στο Κογκρέσο", είπε ο διευθυντής επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Νταν Πφάιφερ στην εφημερίδα The New York Times. "Ο πρόεδρος θα συνεχίσει να πιέζει τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να θέσουν τη χώρα υπεράνω του κόμματος και να εγκρίνουν το Νόμο για τις Αμερικανικές Θέσεις Εργασίας αλλά πιστεύει πως δεν μπορεί να περιμένει, κι έτσι θα αναλάβει δράση όπου δεν το κάνουν", πρόσθεσε ο Πφάιφερ.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:21 - 24 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.