ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογικές επενδύσεις: Που "καραδοκούν" οι επενδυτές και τι τους κεντρίζει το ενδιαφέρον

01:01 - 28 Ιαν 2014 | Διεθνή
Τεχνολογικές επενδύσεις: Που "καραδοκούν" οι επενδυτές και τι τους κεντρίζει το ενδιαφέρον
Η επενδυτική δραστηριότητα ευκατάστατων ιδιωτών (angel investors) είναι στενά συνδεδεμένη με την Silicon Valley, όπου μικρά στοιχήματα σε νέες επιχειρήσεις μπορούν να εξελιχθούν σε μεγάλες επιτυχίες τύπου Instagram. Αλλά αυτό φαίνεται να είναι μονάχα ένα μικρό μέρος της επενδυτικής κίνησης, καθώς νέες αναφορές από τη Silicon Valley Bank και Angel Resource Institute, δείχνουν ξεκάθαρα που ρέει το χρήμα.

Είναι αξιοσημείωτο πως η Νέα Αγγλία δείχνει το δρόμο, επενδύοντας το 25,3% του κεφαλαίου της σε δολάρια. Ακολουθεί η Καλιφόρνια με 19% και η Νέα Υόρκη με 14.9%

mostactiveangels1

"Η μεγάλη τριάδα ίντερνετ - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - εταιρείες κινητής τηκλεφωνίας, συνεχίζει να μονοπωλεί τους επενδυτικούς ομίλους ιδιωτών, ενώ παρατηρούμε φέτος μία απότομη άνοδο προς τις εταιρείες υγείας" αναφέρει ο Rob Wiltbank, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Έρευνας και Πόρων. Το 81% των χρημάτων που μαζεύονται επενδύεται σε αυτούς τους τρεις τομείς.

Πρόσφατες αναφορές έφεραν στο φως στοιχεία για την επενδυτική δράση των angel investors.

Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα που ακολουθεί, στο γ΄ τρίμηνο του 2013, διοχετεύτηκαν 520.000 δολάρια, μειωμένα κατά 180.000 σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του ίδιου έτους.

angelmedian44

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 27 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.